2009 Barbados ‘Jaar van Gourmet’

25 november 2008

2009 Barbados ‘Jaar van Gourmet’

Barbados heeft een uitstekende culinaire reputatie. Reden om 2009 in het teken te zetten van lekker eten en uit te roepen tot het ‘jaar van gourmet’.

Barbados is slechts 430 km2 groot. Het aanbod restaurants is echter zo groot dat men drie maanden lang elke dag in een ander restaurant kan eten en dan is nog niet elk restaurant bezocht. En met restaurants uit alle windstreken zoals uit Italië, Thailand, India, China, Japan, Frankrijk en, uiteraard, Barbados zelf is zo’n culinaire tour ook zeer gevarieerd.

Een van de culinaire hoogtepunten is de Oistins Fish Fry waar de verste vis op de barbecue gaat en bezoekers én locals in de buitenlucht met een muziekje erbij genieten van het eten en de sfeer. In oktober organiseert Barbados het festival ‘Taste of Barbados’, waar chefs uit de gehele wereld worden uitgenodigd de lokale keuken te proeven en een demonstratie van hun kunnen te geven. In 2008 kwamen de bekende chefs Shaun Hill van The Walnut Tree, John Williams van The Ritz and Madhur Jaffrey.

Meer informatie over Barbados op www.barbados.nl.