4 (h)eerlijke Goudse herfstvakantietips

21 september 2017

Van (fairtrade) shoppen in de historische Goudse winkelstraatjes, gek doen op het middeleeuwse festival Zotte Zaterdag tot een hap nemen uit de enige echte Goudse punselie. Gouda heeft veel leuks voor je in petto deze herfst. Daarom: 4 (h)eerlijke herfstvakantietips!

Ga op middeleeuws avontuur met Zotte Zaterdag
Troubadours, pestdokters en hofdames zetten Gouda op z’n kop op zaterdag 14 oktober met Zotte Zaterdag. Het moment waarop je kennismaakt met Gouda uit de tijd van Erasmus in de 16e eeuw, met een vette knipoog naar zijn bekendste werk ‘Lof der Zotheid’. Een geweldig, middeleeuws festivalavontuur voor groot en klein. Ga op stap met het Goudse Gidsen Gilde, vaar per trekschuit door de Goudse grachten, doe middeleeuwse spelletjes in de museumtuin van Museum Gouda en kom inkopen doen op de middeleeuwse warenmarkt.

Struin door sfeervolle Goudse Straatjes
Gouda deze herfst op eigen houtje ontdekken? Zet de gratis xplre Gouda app op je telefoon. Met bijzondere wandelroutes, stadse struintips en de nieuwe shoppingroute Beleef de Goudse Straatjes. De historische binnenstad trakteert je op een keur aan winkelstraatjes met authentieke winkels. Zo voert de route langs de Goudse Brocanterie, de sportzaak voor vrouwen TienSport, Olala Chocola, het Gouds Kaashuis en miniwarenhuis Heb ik Via. En passant krijg je koffie- en lunchtips. De gratis app is geschikt voor Apple, Android en Windows Phone. Bekijk ook de nieuwe video over Shoppen in de Goudse Straatjes voor inspiratie!

Kom (h)eerlijk winkelen en duurzaam lunchen
Nog meer winkeltips! Maar dan de duurzame en eerlijke variant. Inmiddels prijken maar liefst 17 winkels, restaurants en conceptstores op de Eerlijk Winkelen lijst. Als eco-fan kun je je hart ophalen bij onder meer vanNienke sieraden, de Kersvers conceptstore, kledingwinkel Karakter en Antiek Curiosa ‘Altijd’. Aanraders voor een verantwoorde lunch: Lunchcafé Curcuma, het historische IJsselhuis aan de Goudse Museumhaven en Pomm’s Gouda waar je de biofrieten zelfs op een heuse schommel kunt opeten.

Bekijk de leukste koekjesfabriek van Nederland
​Echte stroopwafels waren te duur voor het zangkoor van de Goudse Sint-Janskerk, zo wil het verhaal. Daarom bedacht bakkersfamilie Punselie ‘de vervanger van de Goudse stroopwafel’, de Punselie. Een overheerlijk koekje dat in 2017 in aantallen van 40.000 stuks per uur in de fabriek in de Goudse binnenstad van de band rolt en wereldwijd fans heeft. Op 19 oktober, 13 november en 15 december 2017 kun je een kijkje nemen bij de leukste koekjesfabriek van Nederland met een rondleiding inclusief proeven van de typische lekkernij en koffie of thee.

Meer informatie over Gouda is te vinden op www.welkomingouda.nl