9Wow plekken in India voor een kidsproof vakantie

23 juli 2018

Spannende forten in Delhi. Zonnen in gezelschap van olifanten op Havelock Island. Of wat te denken van een kameelsafari door de Tharwoestijn? India is enorm veelzijdig en een bijzondere reisbestemming voor een gezinsvakantie waarin je oren en ogen tekortkomt. 9 kidsproof activiteiten van Jet Airways voor een rondreis India!

1. Rafting (en yoga) in Rishikesh
Vanuit Delhi kun je doorvliegen naar Dehradun met als bestemming Rishikesh, ook wel de yogahoofdstad van de wereld genoemd. Je kunt er met z’n allen een paar uurtjes zen plannen, maar de meeste kinderen willen waarschijnlijk liever actie en avontuur. Precies dat kan met spectaculair raften op het water tussen Shivpuri en NIM Beach omringd door hoge bergen.

2. Op kameelsafari bij Jaisalmer
De sprookjesachtige ‘Golden City’ Jaisalmer in de deelstaat Rajasthan heeft de mooiste bezienswaardigheden maar de grootste trekpleister is een kameeltocht door de Tharwoestijn. Een (bonkige) kameelsafari door de zandduinen is iets wat kinderen natuurlijk geweldig vinden. Er zijn dagsafari’s maar een meerdaagse tocht met overnachtingen in de woestijn kan ook. Daarbij toer je langs dorpjes en zie je met een beetje geluk (op veilige afstand) wilde dieren.

3. Geredde olifanten bezoeken in Mathura
Vergeet dierentuinen. In India ga je voor ‘the real deal’. Van tijgers in wildparken zoals het Panna nationale park in Madhya Pradesh tot aapjes kijken in Shimla (Himachal Pradesh). Voor olifanten in het wild is Periyar in Kerala de place to be of neem een kijkje bij het Elephant Conservation and Care Center in Mathura in Uttar Pradesh, thuis van zeker 20 olifanten. Wie wil helpt mee als vrijwilliger.

4. Snorkelen op Havelock Island
Havelock Island behoort tot de Andaman eilanden, een bestemming waar zon, zee, en strand de daginvulling bepalen. Zo ook op het populaire Elephant Beach (jawel, inclusief olifanten als medestrandbezoekers) waar de zee nodigt uit tot uren snorkelen en duiken. Overnachten in stijl doe je in de familiekamers bij The Barefoot at Havelock van waaruit je zo op je slippers naar het mooie Radhanagarstrand wandelt.

5. Pret in het Wonderla amusementspark in Bangalore
Van paradijs naar pretpark. Het Wonderla Amusementspark in Tuinstad Bangalore, zorgt voor veel plezier en een hoge gilfactor. Met spannende waterattracties, rollercoasters, een reuzenrad en een hartslagverhogende Drop Zone waarbij je 17 meter naar beneden ‘stort’. Ook grote steden Kochi en Hyderabad hebben een Wonderla-park, Bangalore vult aan met een Wonderla Resort om te overnachten.

6. Stranden, curries en dolfijnen in Goa
Om te beginnen of om een India-rondreis mee te eindigen: Goa is vaste prik voor een gezinsvakantie in India. De stranden in het zuiden zoals Agonda en Cavelossim Beach zijn altijd goed voor vele relaxuurtjes, maar ook een boottocht om dolfijnen te spotten of een jeepsafari naar de Dudsagar watervallen valt in de smaak. Wil je kinderen laten kennismaken met de kruidige Indiase keuken? Dan is een Spice Plantation tour inclusief lunch een aanrader.

7. De Gouden Driehoek met de Taj Mahal
Wie voor het eerst naar India reist, plant uiteraard een bezoek aan de Taj Mahal in Agra. Het liefst bij zonsopgang of zonsondergang, wanneer dit wereldwonder op z’n fraaist is. Agra bereik je onder meer in 6 uur treinen vanuit Delhi dat samen met ‘roze stad’ Jaipur tot de Gouden Driehoek behoort. Zie in Delhi de gebouwen en ruïnes van het oude fort Purana Qila en wandel door de Lodhi Gardens. In Jaipur mag je het roze Paleis van de Wind en de Hanuman Temple, ook wel de Monkey temple, niet missen.

8. Jeepsafari en fietstocht bij Munnar in Kerala
De backwaters van Kerala zijn ideaal voor een actieve kajak- of kanotocht (met gids), maar de natuur van Munnar, in de bergen van de West-Ghats, is ook niet te versmaden. Denk groen beboste bergen, theeplantages, watervallen en veel wildlife. Zoals in het nationale park Eravikulam waar je een jeepsafari kunt maken. Een andere leuke activiteit is een fietstocht, van een eendaagse rit tot de meerdaagse Cardamom Trail (voor oudere kinderen).

9. Treinen door India
Binnenlandse vluchten in India zijn zo geregeld via Jet Airways, maar kinderen worden ook blij van een treinreis. Neem bijvoorbeeld de trein op langeafstandsroutes van Delhi naar Johdpur (10 uur) of van Udaipur naar Agra (12 uur). Kinderen tot 6 jaar reizen gratis, van 6 tot en met 11 jaar geldt meestal de helft van de prijs. Een meer toeristische treinbelevenis is die met de Darjeeling Toy Train, zo is er de Toy Train Jungle Safari van Siliguri naar Rangtong en terug, drie uur lang boemelen door onder meer het Mahananda Wildlife Sanctuary.