ATP Croatia Open 2011: toptennis, entertainment en gastronomie op hoog niveau

29 maart 2011

ATP Croatia Open 2011: toptennis, entertainment en gastronomie op hoog niveau

Tennisliefhebbers doen er goed aan deze zomer af te reizen naar Istrië. Van 21 tot 31 juli staat Umag in het teken van toptennis. Dit jaar wordt het programma aangevuld met een gelijktijdig gourmet festival en onder de noemer ‘Party Umag’ staan diverse events en optredens gepland.

De voorbereidingen voor de 22e editie van het ATP Studena Croatia Open tennistoernooi zijn in volle gang. Dit jaar duurt het toernooi maar liefst 11 dagen. Toptennissers en duizenden gasten worden deze zomer in Umag verwacht voor een programma dat langer duurt en rijker gevuld is dan ooit.Was de winnaar van het allereerste ATP toernooi in 1990 nog een Kroaat, het is de Spaanse Carlos Moya die met vijf overwinningen de meeste indruk heeft achtergelaten. De Oostenrijker Thomas Muster won drie keer en de Zweed Magnus Norman twee keer. Vorig jaar won de Spanjaard Carlos Ferrero.

Dat het ATP Studena Croatia Open hét sportevenement van Kroatië is, wordt niet alleen bevestigd door de komst van grote namen uit de tenniswereld, maar ook door grote evenementen die gelijktijdig plaatsvinden. Het geheel van toptennis, party, entertainment en gastronomie is een goede reden om Istrië deze zomer te kiezen als vakantiebestemming. Het toernooi in Umag behoort tot de meest interessante in de ATP 250 series, en heeft daarvoor al diverse malen een Award of Excellence ontvangen. Voor meer dan 70.000 bezoekers is Umag jaarlijks dan ook de onvermijdelijke zomerhotspot. Niet alleen heeft de komst van de tennis elite uit de hele wereld een belangrijke invloed op de ontwikkeling van het tennis in Kroatië, ook voor de promotie van het toerisme in Kroatië en Istrië speelt dit toernooi een wezenlijke rol. Het toernooi in 2010 is uitgezonden in 37 verschillende landen.

Meer informatie over Istrië in het algemeen is te vinden op www.istra.hr. Alle informatie over het ATP Studena Croatia Open is te vinden op www.croatiaopen.hr

Over Istrië:
Istrië is het hartvormige schiereiland gelegen in het noordwesten van Kroatië. Van oudsher een geliefde vakantiebestemming van veel Nederlanders: bijna de helft van de bijna 300.000 Nederlandse toeristen in Kroatië brengt hun vakantie door in Istrië. De uitstekende en mooi gelegen campings en de ongerepte kust met de vele historische kustplaatsen zoals Pula, Rovinj en Poreč zijn belangrijke trekpleisters. Het binnenland van Istrië is nu in opkomst. De wijnroutes, middeleeuwse vestingsteden, eindeloze fietspaden, het agro toerisme en de culinaire hoogstandjes in de groene heuvels en bergen bieden een authentieke vakantie ervaring.