Barbados beste Caribische land om te leven

12 oktober 2009

Barbados beste Caribische land om te leven

Barbados is volgens de Verenigde Naties het beste land in de Caribbean en Latijns Amerika om te leven. Dat blijkt uit een overzicht dat de VN-ontwikkelingsorganisatie UNDP heeft opgesteld.

Noorwegen kwam uit de bus als beste land ter wereld om te wonen, en Nederland werd zesde. Deze landen vallen onder de noemer ‘zeer hoge ontwikkelingsstandaard’. Barbados is het enige land in het Caribische gebied en Latijns Amerika dat hier ook onder valt. Menig Europees land moet genoegen nemen met de kwalificatie ‘hoge ontwikkelingsstandaard’. De UNDP let niet alleen op inkomen, maar ook op welzijnszaken als gezondheidszorg en levensverwachting.

De hoge levensstandaard van Barbados brengt grote voordelen met zich mee voor de bezoeker. Het is overal veilig en comfortabel. De gezondheidsvoorzieningen zijn van een Westers niveau en water drinken kan uit de kraan. Er zijn geen met prikkeldraad afgeschermde resorts, maar een open gemeenschap. De bezoeker kan overal veilig heen en wordt vriendelijk en gastrvij tegemoet getreden. Barbados is zeker niet verwesterd of veramerikaniseerd, maar kleinschalig en authentiek Caribisch.

Bekijk de volledige lijst op: http://hdr.undp.org/en/media/HDR_2009_EN_Complete.pdf
Meer informatie over Barbados op www.visitbarbados.nl