Barbados breekt records

Barbados breekt records

Sinds deze zomer heeft Barbados twee zeer speciale records op zijn naam. Het Caribische eiland ontving de meeste trans-Atlantische roeiers en de kleinste slang ter wereld werd hier ontdekt.

Het Guinness Wereld Record werd bereikt nadat 101 roeiers de kust van Barbados hadden bereikt na een oversteek van meer dan 2550 zeemijlen. De Atlantic Rowing Race is de belangrijkste race op dit gebied en het event heeft er voor gezorgd dat er meer publiciteit is voor deze extreem zware sport. Zij maakten tevens bekend dat in 2010 Barbados eindbestemming zal zijn voor de dan te houden race, ook wel de ‘Everest’ van de roeisport genoemd.
Een record van heel andere orde is de vondst van bioloog Dr. Blair Hedges, van de kleinste slang ter wereld. Het slangetje hield zich jaren lang buiten de publiciteit door zich te verstoppen onder een rots. De slang, met een grootte van een spaghetti sliert, is Leptotyphlops carlae gedoopt. Toeristen hoeven niets te vrezen: de slang is niet giftig en helaas ook zeer zeldzaam.