Barbados; eiland van én voor de levensgenieter

31 augustus 2012

Barbados is een eiland dat alles heeft om ultiem van het leven te kunnen genieten. De bevolking wordt hier niet voor niets de officiële ambassadeur van het goede leven genoemd.

Natuurlijk is het grote pluspunt van dit meest oostelijk geleden Caribische eiland het weer. Barbados heeft 3000 zonuren per jaar en een constante temperatuur van rond de dertig graden Celsius. De noordoostelijke passaatwind, die er dankzij de ligging van het eiland altijd voelbaar is, zorgt voor verkoeling waardoor het heerlijk vertoeven is op het eiland.

Barbados heeft meer te bieden dan zon, zee en strand. Het eiland heeft een veelzijdig karakter met aan de westkust de typische Caribische stranden en blauwe zee en aan de oostkust een ruige zee met indrukwekkende rotswanden. Ook heeft Barbados een prachtig groen binnenland. Deze veelzijdigheid zorgt voor een scala aan activiteiten, zowel op het water als op het land.

Maar hetgeen dat Barbados onderscheidt van andere Caribische eilanden  is de veiligheid en mogelijkheid om op eigen houtje het eiland te verkennen. De altijd warme en vriendelijke bevolking zorgt voor een relaxte en ongedwongen sfeer om ultiem te kunnen genieten. Een van de favoriete bezigheden van de Bajans is om onder het genot van een lokaal Banks biertje in een gezellige rumshop de toerist in geuren en kleuren te vertellen waarom hun eiland zo fantastisch is.

Luister en leer van de Bajan way of living op het eiland van én voor de levensgenieter!

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be. Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL en Twitter www.twitter.com/BarbadosNL