Barbados: En ze leefden nog lang en gelukkig

31 januari 2012

Steeds meer Nederlanders kiezen Barbados als huwelijksreisbestemming of om er daadwerkelijk te trouwen. En terecht, want het eiland staat garant voor een onvergetelijke en intieme reis.

Altijd al willen trouwen in een majestueuze parochiekerk of in de oudste synagoge van het westelijke halfrond? Of toch liever op een paradijselijk wit strand met uitzicht op de helderblauwe Caribische Zee? Op Barbados is niets te gek en zijn er net zoveel mogelijkheden als de verbeelding toelaat. Elke droom kan hier worden waargemaakt!

Trouwen op Barbados betekent geen gedoe met papierwerk. De Bajan trouwvergunning die vandaag de dag wordt uitgegeven is nog dezelfde als de vergunning die werd opgesteld rond 1800. Er is geen vooraankondiging meer vereist en zodra de trouwvergunning is afgegeven (dit is slechts een formaliteit) hoeft alleen nog maar het ja-woord gegeven te worden. Genoeg tijd dus om optimaal te genieten zonder administratieve rompslomp.

Naast trouwen is Barbados ook erg in trek als huwelijksreisbestemming. Voor de newly weds die relaxen willen combineren met actief bezig zijn is Barbados de place to be. Duiken, surfen, snorkelen met zeeschildpadden zijn opties voor op en in het water, maar ontdek op Barbados ook het groene binnenland met tropische bossen en wuivende suikerrietvelden. Ook de historische gebouwen, de Bajan tradities, festivals, kunst en lokale muziek staan garant voor geweldige ontdekkingstochten overdag, gevolgd door het bruisende nachtleven of intieme restaurants in de avonden. Om te relaxen heeft Barbados zestig prachtige en unieke stranden om even helemaal tot rust te komen.

Kortom, Barbados laat met haar veelzijdigheid en droomstranden sprookjes uitkomen.

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be. Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL en Twitter www.twitter.com/BarbadosNL