Barbados Food & Wine and Rum Festival 2011 nog smaakvoller

24 augustus 2011

Het eerste Food & Wine and Rum Festival op Barbados was vorig jaar zo’n groot succes dat het dit jaar nog een keer fijntjes wordt overgedaan. Deze keer nog beter, nog groter en vooral nog lekkerder!

Het festival, dat plaatsvindt van 18 t/m 21 november, trok vorig jaar al ontzettend veel bezoekers naar het meest oostelijk gelegen eiland in de Caribbean. Zowel van eigen bodem als wereldwijd komen mensen proeven, borrelen, feesten maar bovenal genieten. Dit is mede te danken aan de wereldberoemde chefkoks die aanwezig zijn. Namen als Tom Colicchio, Marcus Samuelsson en Ming Tsai laten ook dit jaar weer hun kookkunsten zien.

Natuurlijk draait het niet alleen om het eten, maar ook om wat er bij gedronken wordt. De wijn en rum vloeien rijkelijk gedurende dit festival en wijnexperts als Anthony Giglio weten precies wat er bij welk gerecht gedronken moet worden. Ook de rumproeverij die plaatsvindt in één van de oudste rumdistillerijen op het eiland geeft inzicht in de Caribische keuken.

Verder bestaat dit festival uit nog meer culinaire hoogtepunten. Nieuw dit jaar is een authentieke Bajan lunch die plaatsvindt in een historisch zogeheten plantation house. Deze setting geeft de indrukwekkende geschiedenis van Barbados weer en is daarom de ideale plek voor deze lunch. Ook vindt er een typisch Bajan feest plaats waarbij de beroemde lokale chef Paul Yellin een demonstratie geeft in het voorbereiden van lokale gerechten. De wereldberoemde chefkoks showen gedurende het festival hun culinaire skills door middel van speciale kooktechnieken en de legendarische chef Tom Colicchio brengt zijn creativiteit en innovatieve culinaire stijl naar één van de mooiste plekken op het eiland, namelijk restaurant ‘The Cliff’ met uitzicht over de Caribische Zee. Een onvergetelijke en heerlijke ervaring.

Dit zijn maar een paar highlights van het festival en voor het volledige programma kan gekeken worden op de speciale Food & Wine and Rum Festival website. Natuurlijk biedt het festival ook de ruimte om het eiland zelf te verkennen. Activiteiten vinden op speciale tijden plaats en voornamelijk ’s avonds. Overdag dus genoeg tijd om te gaan snorkelen met zeeschildpadden, een jeepsafari te maken of gewoon lekker te relaxen aan één van de zestig stranden die Barbados rijk is.

Kortom, dit festival is de perfecte gelegenheid om alle facetten van Barbados mee te maken. The food, the wine, the rum en de algehele Bajan way of living!

Meer informatie over het festival is te vinden op www.foodwinerum.com

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be. Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL en Twitter www.twitter.com/BarbadosNL