Barbados in de belangstelling

2 mei 2011

Het Caribische eiland Barbados is in trek, zo blijkt uit het groeiende aantal mensen dat dit eiland bezoekt. Grote touroperators spelen hier op in door Barbados aan te gaan bieden of hun aanbod uit te breiden.

De populariteit van Barbados is opvallend. Het is echt voor mensen die kwaliteit en een authentieke Caribische beleving zoeken want er zijn zeker goedkopere concurrenten in de regio. Hoewel Barbados bekend klinkt, dankzij berichten van celebrities die hier hun vakantie doorbrengen, weten toch veel mensen nog niet precies wat het te bieden heeft.

Barbados is het meest oostelijk gelegen eiland in de Caribbean. Het is niet groot, maar heeft desondanks ontzettend veel te bieden. Te beginnen met een jaarrond overheerlijk klimaat. De ligging buiten de orkaanzone is een prettige bijkomstigheid. Waar alle andere eilanden in de regio door vulkanische activiteit zijn ontstaan, is Barbados het enige koraaleiland in de regio. De stranden zijn dan ook alles wat van een koraaleiland verwacht mag worden.

In tegenstelling tot andere Caribische landen, die vaak door meerdere volken overheerst werden, is Barbados alleen in Britse handen geweest. Zo kon een unieke Brits-Afrikaanse mix ontstaan. De gastvrije bevolking, ook wel Bajans genoemd, spreken Engels en op het gehele eiland wordt links gereden. Sinds de onafhankelijkheid in 1966 bedruipt het eiland zichzelf op uitstekende wijze en heeft het zelfs de hoogste levensstandaard van het gehele Caribische gebied!

Deze welvaart heeft ervoor gezorgd dat Barbados, vergeleken met de meer bekende Caribische eilanden, gemiddeld iets duurder is. Maar hiervoor krijgt de toerist ontzettend veel terug! Zo is het er erg veilig en is er nauwelijks criminaliteit. Hier geen met prikkeldraad omgeven bewaakte resorts, maar een open gemeenschap. Als toerist kan hier optimaal worden deelgenomen aan het echte Caribische leven. De bevolking is spontaan en open en er kan overal veilig gereisd worden. Een ander voordeel van de welvaart is de hygiëne, het drinkbare kraanwater en de goede gezondheidszorg, mocht daar onverhoopt een beroep op moeten worden gedaan.

Het grootste pluspunt van Barbados is misschien wel het veelzijdige karakter. Het is een heel sportief eiland waar ontzettend veel te doen is. Zo zijn er zeven golfbanen waarvan twee er tot de beste ter wereld behoren. Barbados is ook een geliefde hotspot van surfers dankzij de spectaculaire hoge golven aan de oostkust. Het groene en tropische binnenland leent zich bij uitstek voor fietsen, wandelen of paardrijden. Verder zijn hier uiteraard alle denkbare watersporten te beoefenen.

Op culinair gebied heeft Barbados ook een stapje voor. Zeker voor degene die niet van all-inclusive houdt, maar wel van wining en dining is Barbados uitermate geschikt. Er is een enorme keuze aan restaurants, van eenvoudig tot top of the bill, van Japans tot Italiaans. De lokale Bajan keuken heeft een fantastische reputatie. Dat er twee restaurants van zo’n klein eiland in de prestigieuze Condé Nast top 50 staan, zegt veel over de kwaliteit van het culinaire aanbod.

Verder heeft Barbados een indrukwekkende nightlife en is het niet massaal. Geen enorme resorts, maar kleinschalige accommodaties die de typische Caribische sfeer uitstralen. Bij honeymooners is Barbados al jaren zeer in trek, maar ook ter plaatse trouwen is een goede optie. Hiervoor is een minimum aan papierwerk nodig dus spontaan trouwen is hier ook mogelijk. Er kan zelfs gratis getrouwd worden, want vele hotels bieden bij 7 nachten verblijf een gratis trouw arrangement aan. Wie origineel wil zijn trouwt op 40 meter diepte in een onderzeeër, of in een grot. Maar ook romantisch in een plantagehuis of verlaten baai. Alles is hier mogelijk!

En omdat bijna alles op Barbados mogelijk is wekt het steeds meer de interesse van touropators. Een aantal grote Nederlandse en Belgische touroperators bieden Barbados al aan, zoals Kuoni, Talisman en Travelworld. De laatste nieuwkomers zijn Q International en binnekort ook FOX Vakanties. Zij spelen in op de interesse van de consument en bieden de meest uiteenlopende accommodaties aan op het eiland. Vanwege de toegenomen belangstelling wordt er nu ook hard gewerkt aan een totaal vernieuwde Barbados website. Deze uitgebreide website wordt dit jaar nog gelanceerd.

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl
Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL en Twitter www.twitter.com/BarbadosNL