Barbados in top 10 meest ethisch verantwoorde bestemmingen

29 januari 2013

Uit onderzoek gehouden door de Amerikaanse organisatie Ethical Traveler is gebleken dat Barbados nieuw is binnen gekomen in de top tien van meest ethisch verantwoorde bestemmingen.

Steeds meer reizigers hebben tegenwoordig ook een geweten in hun bagage zitten en proberen alleen bestemmingen aan te doen die respect voor de medemens en de natuur hoog in het vaandel dragen. Ethical Traveler speelt daar op in en doet ieder jaar onderzoek naar ’s werelds meest ethische reisbestemmingen.

Ethical Traveler is een non-profit organisatie bestaande uit vrijwilligers en is een project van het Earth Island Instituut. De organisatie houdt bij het zoeken naar de beste bestemmingen rekening met onder meer mensenrechten, democratie en milieubescherming. Ook moeten de landen over het algemeen een goede infrastructuur voor toerisme hebben.

Elke bestemming in de top tien is ook geselecteerd op basis van een ongerepte natuurlijke schoonheid en de mogelijkheid op interactie met de lokale bevolking op een wederzijds verrijkende manier. En laat dat nou net het punt zijn waar Barbados zo in uitblinkt. Het eiland kent haast geen criminaliteit en dankzij de hoge welvaart worden toeristen gezien en behandeld als gelijken. Dit zorgt voor een ultieme kans om de Bajan cultuur op de best mogelijke manier te leren kennen, namelijk door de bevolking zelf.

Barbados wordt daarnaast ook specifiek geprezen om de uitstekende geletterdheid en educatie van de bevolking. Sterker nog op Barbados kennen ze helemaal geen analfabetisme wat uniek is voor een eiland in de Caribbean.

Reizen is een van ’s werelds grootste industrie. Waar we gaan en waar we ons geld uitgeven is van groot belang voor de economische en politieke status van een bestemming. Ethical Traveler raadt mensen aan om de bestemmingen uit hun top tien te bezoeken en de indrukwekkende bezienswaardigheden, cultuur en activiteiten die zij bieden te ervaren.

Meer informatie op www.ethicaltraveler.org

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be. Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL en Twitter www.twitter.com/BarbadosNL