Barbados ‘Jaar van Gourmet’ website gelanceerd

2 maart 2009

Barbados ‘Jaar van Gourmet’ website gelanceerd

Barbados is hard op weg de culinaire hotspot van de Caribbean te worden dankzij de enorme keuze aan award winnende restaurants en gerenommeerde chefs. Reden om 2009 uit te roepen tot het ‘jaar van gourmet’ en een speciale gourmetwebsite te introduceren.

Barbados is slechts 430 km2 groot. Het aanbod restaurants is echter zo groot dat men een jaar lang elke dag in een ander restaurant kan eten en dan is nog niet elk restaurant bezocht. Daar zitten stijlvolle gourmet ocean front restaurants tussen alsook lokale ‘eateries’. En met restaurants uit alle windstreken zoals uit Italië, Thailand, India, China, Japan, Frankrijk en, uiteraard, Barbados zelf is zo’n culinaire tour ook zeer gevarieerd.

Een van de culinaire hoogtepunten is de Oistins Fish Fry waar de verste vis op de barbecue gaat en bezoekers én locals in de buitenlucht met een muziekje erbij genieten van het eten en de sfeer. In oktober organiseert Barbados het festival ‘Taste of Barbados’, waar chefs uit de gehele wereld worden uitgenodigd de lokale keuken te proeven en een demonstratie van hun kunnen te geven. In 2008 kwamen de bekende chefs Shaun Hill van The Walnut Tree, John Williams van The Ritz and Madhur Jaffrey.

Terecht dus dat Barbados 2009 uitgeroepen heeft tot ‘Year of Gourmet’ en in het teken daarvan de Barbados Gourmet Card geïntroduceerd. Hiermee krijgen bezoekers 25 procent korting op de rekening bij een gevarieerde selectie restaurants. De kaart is te bestellen op de website www.barbadosgourmetcard.com . Tevens is daar meer informatie te vinden over de culinaire genoegens van dit Caribische paradijs en een aanbeveling van trouwe Barbados ganger Michael Winner, Britse tv personality en culinair recensent.

Algemene informatie over Barbados op www.visitbarbados.nl