Barbados; meest veelzijdige sporteiland ter wereld

25 augustus 2010

Barbados; meest veelzijdige sporteiland ter wereld

Naast vakantie-eiland is Barbados vooral een sporteiland. Een kleine opsomming: cricket, fietsen, mountain biken, golf, hiking, paardrijden, paragliding, polo, tennis, duiken, surfen, kite surfen, snorkelen, zeilen, kajakken, vissen, beach volley en ga zo maar door.

Barbados staat bekend als hét sporteiland van de Caribbean en Barbadians zijn dan ook zelf enthousiaste sporters. Deze passie betreft een breed scala aan sporten, van watersport tot straattennis. Als gevolg van het feit dat Barbados in het verleden uitsluitend in Britse handen is geweest is op dit eiland ook op sportgebied een unieke Brits-Afrikaanse mix ontstaan. Zo wordt er op ieder vrij veldje door de jeugd gecricket en spelen ze er polo en golf. De geschiedenis van liefde voor sport heeft geleid tot de aanwezigheid van eersteklas sportfaciliteiten.

Misschien is Barbados wel het bekendst bij surfers. Barbados is dan ook een van de top surf hotspots ter wereld. Vooral de ‘soup bowl’ is vermaard, gelegen aan de oostkust, ver van de chique resorts. Hier aan de Atlantische oceaan staat de wind 12 maanden per jaar gunstig en hebben de golven duizenden kilometers de tijd gehad zich te vormen tot de ideale ‘wave’. Maar vlak ook de zuidkust niet uit. Voormalig wereldkampioen en surf legende Brian Talma, heeft zijn stekkie aan het Silver Sand Beach, waar het vooral in onze herfst en winter goed toeven en surfen is. Op duikgebied is Barbados echter nog onbekend terwijl er voor de kust grote wrakken liggen en Barbados een schitterend en gezond huisrif heeft met uitstekend zicht.

Naast alle denkbare watersporten is er aan land ook veel te doen. Er zijn vijf prachtige golfbanen op het eiland. Het groene achterland kent geringe hoogteverschillen en leent zich uitstekend voor wandeltochten, mountainbiken en paardrijdtochten. Iedere zondag wordt een mooie wandeltocht uitgeschreven waarbij ook buitenlandse gasten van harte welkom zijn. Meer details zijn te vinden op www.visitbarbados.org onder attractions en vervolgens sports.

Barbados is regelmatig host van talrijke internationale en vaak prestigieuze sporttoernooien. Voor de laatste maanden van dit jaar staan er nog veel evenementen op het programma. Om te kijken of mee te doen.

Augustus:
Internationaal Hockey toernooi

September:
Badminton Open
AIBA Women World Boxing Championship 2010

Oktober:
Open Golftoernooi
Bridge festival

November:
Darts festival
Beach Volley toernooi Caribbean en Canada
Body Building

December:
Marathon (10km, halve en hele marathon)
Sailing race round Barbados

Gedetailleerde informatie over bovenstaande sportevenementen staan op www.visitbarbados.org bij trip ideas onder sporting events.
Algemene Nederlandstalige informatie over Barbados op www.visitbarbados.nl