Barbados noteert groei bezoekersaantallen en nieuwe vluchten vanuit Europa

28 september 2016

Het gaat goed met het toerisme naar Barbados. Het totale aantal bezoekers in de eerste helft van dit jaar groeide met 5.6% ten opzichte van dezelfde periode in 2015, dat al een recordjaar was. Nederland doet goed mee, en noteerde na een zeer goede maand augustus zelfs een toename van 8.7% tot nu toe.

Nieuwe vluchten Air France en Condor
Dat de seinen op groen staan, blijkt ook uit het feit dat Air France heeft aangekondigd Barbados in het routenetwerk op te nemen. Vanaf februari vliegen zijn vanuit Parijs-Orly via Fort-de-France of Point-a-Pitre naar Bridgetown. Het gaat om 1 tot 2 wekelijkse vluchten, jaarrond.

Al eerder kondigde Condor aan het aanbod naar Barbados uit te breiden. Naast de twee vluchten vanuit Frankfurt komt er vanaf 12 november een directe vlucht vanuit München. De nieuwe vluchten zijn goed nieuws voor de Nederlandse reiziger, die nu meer mogelijkheden heeft om uit te kiezen. De meest populaire route naar Barbados is nog altijd via Londen met British Airways. Deze zomer kampten zij met een vervallen aansluiting in Gatwick waardoor reizigers in Londen van luchthaven moesten wisselen. Vanaf november is de aansluiting in Londen Gatwick hersteld en vliegen reizigers op donderdag, vrijdag en zaterdag in slechts 12.45 uur vanaf Amsterdam (check in: 1 uur voor vertrek!) naar Bridgetown. De terugreis is nog sneller en duurt 11.10 uur, 7 dagen per week.