Barbados Reggae Festival 2011

31 maart 2011

Barbados Reggae Festival 2011

De inspirerende uitspraak van reggae legende Bob Marley ‘One good thing about music: when it hits you, you feel no pain’ geeft goed weer waar het allemaal om draait gedurende het Barbados Reggae Festival, namelijk genieten van originele reggae muziek.

Deze keer heeft het festival een extra bijzonder tintje, want internationaal superster en muziekfenomeen Wyclef Jean is een van de vele acts op het Barbados Reggae Festival 2011. Met lokale, regionale en internationale acts vindt dit festival plaats op 25 april t/m 1 mei op het eiland van de flying fish.

Dit jaar is het alweer de zevende editie en het festival heeft ondertussen een behoorlijke reputatie opgebouwd bij zowel de lokale bevolking als bij reggae fans over de hele wereld. Het festival wordt daarom ook erkend als het grootste reggae event buiten Jamaica, de geboorteplaats van deze muziek.

Het festival op Barbados start op maandag 25 april met de Reggae Beach Party op het pittoreske strandje Brandon’s Beach. Hier treedt Grammy Award winnaar en reggae zanger Bennie Man op samen met de ‘Queen of the Dance hall’ Lady Saw. Andere namen die voorbijkomen zijn Peter Ram, Jon Doe, Peter Coppin en Kirk Brown.

Op woensdag 27 april is het Garfield Sobers Gymnasium in St. Micheal de place to be. Hier wordt de Vintage Reggae Show and Dance georganiseerd. Deze show is erg populair onder de wat oudere generatie reggae fans vanwege de legendarische artiesten uit de jaren ‘60, zoals Fab 5 Band, Boris Gardener, Barrington Levi, Ken Boothe en Eric Donaldson. Ook Biggie Irie en Lil’Rick uit Barbados treden hier op.

Verder vindt op vrijdag 29 april Bajan Reggae Night plaats waar de grootste namen uit de lokale reggae scene meer dan 20 optredens zullen geven. Op zaterdag 30 april is de bijzondere Reggae Party Cruise. Deze cruise geeft reggae fans de mogelijkheid om de artiesten te ontmoeten die de volgende dag optreden op Reggae on the Hill.

Reggae on the Hill is hèt hoogtepunt van het hele festival en vindt plaats in het historische Farley Hill National Park. Jaarlijks komen hier ongeveer 12.000 mensen op af en dit jaar wordt dat gevierd met de komst van superster Wyclef Jean. Andere namen zijn Sizzla, Queen Ifrica, Gyptian en Junior Kelly. De echte Bajan reggae artiesten zijn er ook, zoals Daniel, Lisa Angel, LRG, Buggy Nhakente en de Fully Loaded Band.

Voor verdere informatie zie: www.thebarbadosreggaefestival.com
Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl

Over Barbados:
Barbados is het meest oostelijk gelegen eiland in de Caribbean. Al sinds 1966 onafhankelijk van Engeland, weet het zich uitstekend op zelfstandige wijze te bedruipen. Hoewel authentiek en zeer Caribisch, is Barbados het enige land in het Caribisch gebied en Latijns Amerika dat volgens de VN ontwikkelings-organisatie UNDP behoort tot de landen met een ‘zeer hoge ontwikkelings-standaard’. Het is dan ook overal veilig en comfortabel en de bevolking is vriendelijk en relaxed. Dank zij de ligging buiten de orkaan zone wordt het eiland gespaard voor verwoestende orkanen. Een Caribisch paradijs dus, met droomstranden aan de Caribische Zee en een spectaculaire ruige kust aan de Atlantische oceaan. Een mooi binnenland, een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten, top restaurants, veel cultuur en goede uitgaansgelegenheden zorgen er voor dat het eiland meer biedt dan zon en zee. Niet voor niets weten ‘the rich and famous’ dit eiland te vinden, top hotels zijn hier goed vertegenwoordigd. Maar ook privé en budget accommodaties zijn van goede kwaliteit. Barbados biedt ‘value for money’!

Er zijn diverse dagelijkse en snelle verbindingen vanuit Amsterdam via Londen Gatwick naar de hoofdstad Bridgetown met British Airways enVirgin Atlantic. Vanuit Frankrfurt vliegt Condor twee keer per week naar Barbados.