Barbados start project slavernij route

8 september 2008

Barbados start project slavernij route

In het kader van de promotie van cultureel toerisme en om het slavernij verleden te gedenken, is de regering van Barbados gestart met een ‘Slavernij Route Project’.

In Bridgetown, hoofdstad van Barbados, is het project op 27 augustus van start gegaan door de onthulling van een gedenkplaat. Het is de eerste van een serie van vijf gedenkplaten die in de eerste fase van het project in diverse locaties in Barbados worden opgericht.

Het project wordt uitgevoerd door het Ministerie van Toerisme in samenwerking met UNESCO en de Barbados Tourism Authority. Het is een van de Caribische onderdelen van het door UNESCO/WTO in 1995 in Ghana gestarte ‘Slave Route Project’. Het belangrijkste doel van UNECO/WTO toentertijd was het bevorderen van de economische ontwikkeling en het herstellen en promoten van het slavenhandel erfgoed met voor het cultureel toerisme.

Het project in Barbados omhelst research van en uitleg over locaties en plaatsen die te maken hadden met slavernij en de transatlantische slavenhandel door heel Barbados. Het al bestaande gedenkteken bij de Newton Slave Burial Ground in Newton, Chrishchurch, wordt gerenoveerd. Al deze locaties vormen de basis van de nog verder te ontwikkelen Slave Route Heritage Trail and Tour.