Begrotingstekort niet gelijk aan vakantietekort

5 maart 2012

Met de VVD, CDA en PVV in onderhandeling over bezuinigingen om het begrotingstekort terug te dringen, onderzocht Skyscanner in hoeverre Nederlanders van plan zijn op hun vakantie te bezuinigen.

Uit economische ramingen van het Centraal Planbureau blijkt dat naar schatting 9 miljard euro bezuinigd moet worden. Skyscanner vroeg zich af wat voor invloed de economische tegenwind heeft op de vakantie van Nederlanders en plaatste een poll op Facebook met de vraag of de officiële recessie gevolgen heeft voor de vakantieplannen. 

Uit het onderzoek blijkt dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders zich de vakantie niet laat afnemen. Maar liefst 55 procent van de respondenten geeft aan niet te zullen besparen op hun vakantie. ‘’Recessie of niet, de rust van een vakantie is nooit te duur’’, aldus een respondent uit deze grote groep. Toch is de economische malaise voor 22 procent wel van invloed. Deze groep zegt dit jaar op zoek te gaan naar een goedkope vakantiebestemming. Hun motto is: ‘’Een goede vakantie hoeft niet altijd duur te zijn!’’. Van de in totaal 1072 respondenten geeft 15 procent aan dat zij dit jaar verwachten hun vakantie noodgedwongen te moeten overslaan.  

Voor deze laatste groep is er misschien toch nog hoop dankzij de handige zoekfuncties van www.skyscanner.nl. Bij Europa’s leidende vluchtzoekmachine kan bijvoorbeeld naar de goedkoopste bestemming worden gezocht door bij bestemming ‘overal’ aan te geven. Wanneer de datum niet belangrijk is, kan er ook over een week of maand naar de goedkoopste periode voor een bestemming worden gezocht. De groep die op zoek is naar de goedkoopste vliegtickets wordt met deze unieke zoekfuncties ook op hun wenken bediend.

Over Skyscanner:
Skyscanner is Europa ’s leidende vluchtzoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.  

Volg Skyscanner op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl)