Bemanning Costa Concordia ontvangt award bij Lloyd’s List Global Awards 2012

27 september 2012

Gisteravond nam een delegatie van de Costa Concordia bemanning de award ‘Seafarer of the Year’ in ontvangst voor hun moed en bekwaamheid tijdens de ramp op 13 januari dit jaar.

Lloyd’s Global List Awards bestaan uit 14 verschillende categorieën en de winnaars worden gekozen door een panel van tien internationale scheepsexperts (http://awards.lloydslist.com/global-awards-2012/2012-winners).

De ceremonie vond plaats in Londen en werd bijgewoond door topmensen uit de internationale scheepvaartindustrie. De bemanning van de Costa Concordia werd vertegenwoordigd door Sheila Canlas, Assistant Bar Manager, en Janice Aguda, waitress. Zij werden vergezeld door twee afgevaardigden van Costa Cruises waaronder bestuursvoorzitter Pier Luis Foschi, en door twee afgevaardigden van Meranti Magsaysay Institute die twee opleidingsinstituten van Costa Cruises beheren, een in Indonesië en een in de Filipijnen.

‘Seafarer of the Year’ award 2012 werd met de volgende redenen omkleed toegekend aan alle bemanningsleden van de Costa Concordia: ‘Toen het cruiseschip Costa Concordia op 13 januari op een rots liep voor het eiland Giglio, ging de internationale aandacht uit naar de handelingen van de kapitein. Het aspect dat in de mediastorm die volgde volledig over het hoofd werd gezien, waren de voorbeelden van pure moed en vakbekwaamheid die de bemanningsleden vertoonden. Er waren 4.229 mensen aan boord ten tijde van het ongeluk en terwijl het tragische verlies van levens dat dit ongeluk veroorzaakte terecht de komende tijd een onderwerp is van forensisch onderzoek, mag niet vergeten worden dat zonder de professionele reactie van de meerderheid van de bemanning, veel meer levens verloren hadden kunnen gaan. Onze juryleden waren het eens met de Filipijnse crew supplier Magsaysay die hun bemanning aan boord hebben genomineerd maar ook erkenning zochten voor de moed van andere bemanningsleden en dat de handelingen die nacht van professionele en gewaardeerde zeevaarders publiekelijk zouden moeten worden erkend.’

‘Seafarer of the Year’ award erkent de vakkundigheid, moed en het professionalisme die scheepsbemanningen elke dag ten toon spreiden. Het is bestemd voor bemanningen van alle rangen die op zee leiderschap, visie en moed hebben getoond. De 2012 editie van ‘Seafarer of the Year’ werd gesponsord door Lloyd’s Register, ‘s werelds toonaangevende maritieme classificatie maatschappij.

“Lloyd’s List Global Awards’  zijn de belangrijkste onderscheidingen van de maritieme sector. Het wordt elk jaar gehost door Lloyd’s List, het in Londen zetelende en oudste dagblad voor de maritieme sector, en zijn opgezet met het doel uitstekende prestaties in de internationale maritieme industrie te erkennen.