Besparen op vakantie door op het beste moment te boeken

22 januari 2014

De reisindustrie verleidt de vakantieganger nu hun vakantie te boeken, maar is haastige spoed wel goed? Skyscanner keek naar de populairste bestemmingen van de Nederlandse vakantieganger en ontdekte dat januari niet altijd het beste moment om te boeken is.

Skyscanner nam de belangrijkste vakantiebestemmingen van Nederlandse reizigers onder de loep en constateert dat de bestemming van groot belang is als het aankomt op de beste tijd om te boeken. Zo ligt het optimale tijdstip om een reis naar Thailand te boeken op 29 weken voor vertrek. Het is dus raadzaam nu al de vlucht naar Thailand voor komende zomer te boeken om een goede prijs te krijgen. Een andere zeer populaire verre bestemming, de Verenigde Staten, kan ook het best langer van te voren geboekt worden: de prijs is het laagst gemiddeld 22 weken voor vertrek. Voor Europese bestemmingen kan langer gewacht worden, maar ook daar constateert Skyscanner flinke verschillen: voor Griekenland ligt het optimale boekingsmoment op 14 weken voor vertrek en voor Italië en Spanje is gemiddeld 4 weken voor vertrek de beste tijd om te boeken.

Naast het kiezen van het juiste boekingsmoment kunnen nog andere aspecten een rol spelen bij het besparen op vliegtickets:
– Een budgetmaatschappij is niet in alle gevallen de goedkoopste keuze. Vergelijk alle luchtvaartmaatschappijen, óók de traditionele en/of indirecte vluchten;
– De prijzen voor dezelfde vlucht kunnen verschillen per ticketwebsite, en ook kunnen ticketwebsites goedkoper zijn dan de luchtvaartmaatschappij zelf.
Research is dus belangrijk. Een vergelijkingssite zoals Skyscanner, die prijzen van luchtvaartmaatschappijen én ticketwebsites vergelijkt neemt al het werk uit handen.

Linda Hoebe, country manager Nederland van Skyscanner, zegt: ‘Het kiezen van het beste tijdstip om te boeken is complexe materie. Wij hebben dit onderzoek uitgevoerd om onze gebruikers meer inzicht te geven zodat zij weloverwogen kunnen beslissen wanneer zij hun vlucht boeken. Ook bieden wij de mogelijkheid een prijsalarm te zetten, dat de gebruiker attendeert op zelfs de geringste prijswijzigingen. Prijzen kunnen ook in de gaten worden gehouden met onze widget op de Android app.’

Link naar interactieve infographic: http://www.skyscanner.nl/bttb/beste-tijd-om-te-boeken/ 

Over Skyscanner
• Skyscanner is een toonaangevende wereldwijde reiszoekmachine en biedt een zeer uitgebreide, gratis vluchtzoekservice evenals direct online vergelijkingen voor hotels en autoverhuur.
• Opgericht in 2003, ontvangt Skyscanner meer dan 25 miljoen unieke bezoekers per maand.
• Skyscanner is wereldwijd geoptimaliseerd en is beschikbaar in 30 talen.
• De hoog gewaardeerde gratis mobiele apps van Skyscanner zijn beschikbaar op de iPhone, iPad, Android, Windows Phone, BlackBerry en Windows 8 -apparaten en zijn meer dan 25 miljoen keer gedownload.
• Het particuliere bedrijf telt ruim 300 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Edinburgh met regionale kantoren in Singapore, Beijing, Barcelona en Miami.

Volg Skyscanner op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl ) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl )