Bijna 40 procent van de reizigers tijdens vlucht in contact met medepassagiers

21 mei 2012

Uit een onderzoek van Skyscanner, gehouden onder internationale reizigers, is gebleken dat 39 procent van de reizigers weleens een vriendschap heeft opgebouwd met een medepassagier op dezelfde vlucht, terwijl 6 procent zelfs aangeeft een romantische ontmoeting te hebben gehad aan boord.

De meerderheid van de 700 respondenten gaf aan dat deze contacten wel van korte duur waren. Slechts 5 procent gaf aan dat ook gedurende de vakantie nog tijd met elkaar te hebben doorgebracht en 7 procent heeft na de vakantie nog contact met degene die ze hebben ontmoet in het vliegtuig.

Social media kunnen er voor zorgen dat deze lange-termijn relaties ook daadwerkelijk blijven bestaan, want 3 procent blijft in contact via sociale netwerken met degene die ze hebben ontmoet tijdens de vlucht. Het is misschien hierom dat luchtvaartmaatschappij KLM afgelopen februari een nieuwe Facebook app heeft gelanceerd. Deze app, genaamd Meet & Seat biedt passagiers de mogelijkheid om via de sociale netwerken Facebook en LinkedIn zelf te kiezen naast wie ze willen zitten tijdens de vlucht en is in eerste instantie bedoeld voor netwerkende zakenreizigers.

Uit de poll bleek dat 57 procent van de respondenten deze service maar een beetje ‘vreemd’ vond en dit niet zou gebruiken. Toch ziet 19 procent het helemaal zitten en nog eens 23 procent overweegt de service te gebruiken.

Ondanks het feit dat de app ook wel de ‘Mile High app’ wordt genoemd, laten de resultaten van de Skyscanner poll zien dat de kans op vriendschap groter is dan de kans op romantiek. Maar 6 procent geeft toe weleens een romantische flirt te hebben gehad in de lucht, en slechts 2% houdt hier een relatie aan over.

Linda Hoebe, Market Development Manager Nederland reageert: ‘’Het is duidelijk dat veel reizigers meer uit hun reisbeleving willen halen dan simpel van A naar B komen. Toch blijkt uit ons onderzoek dat vriendschappen of romantische ontmoetingen aan boord niet vaak voorkomen. Een deel van het plezier van reizen is mensen ontmoeten en waarom niet meteen tijdens de vlucht?’’

Over Skyscanner:
Skyscanner is Europa ’s leidende vliegticketzoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.

Volg Skyscanner op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl)