Centraal-Amerika: de ideale plek voor de avontuurlijke reiziger

14 maart 2017

Zandboarden van een vulkaan, paragliden in gezelschap van vogels of het Maya-gebied op een extreme manier leren kennen. In Centraal-Amerika kan het allemaal. De zeven landen bieden veel mogelijkheden om deel te nemen aan de avontuurlijke activiteiten of extreme sporten. Te land, ter zee of zelfs in de lucht.

Centraal-Amerika

De grenzeloze natuurlijke en culturele rijkdom van Centraal-Amerika is één van de redenen dat de regio een grote variëteit aan activiteiten biedt.

Zandboarden van vulkaan Cerro Negro

In Nicaragua ligt langs de Grote Oceaan een 1500 kilometer lange vulkaanketen. De ideale plek om extreme sporten uit te oefenen en de omgeving op een unieke manier te ontdekken. De Cerro Negro is een actieve vulkaan in het noordwesten van Nicaragua, gelegen in de buurt van de historische stad León. Tijdens de wandeling naar de top kan men genieten van een panoramisch uitzicht over de Telica en San Cristobal vulkanen. Eenmaal bovenop de 675 meter hoge Cerro Negro is het thrillseeken geblazen en maak je op je houten ‘sandboard’ een spectaculaire afdaling.

Onderwaterparadijs in Belize

De meest indrukwekkende onderwaterpanorama’s vindt men voor de kust van Belize. Een waar natuurparadijs met kristalheldere wateren en ongerepte koraalriffen. Een unieke plek om te snorkelen of duiken te midden van tropische kleurrijke vissen, (verpleegster) haaien, roggen en zeeschildpadden. Een mooi eiland om de onderwaterwereld te ontdekken is Caye Caulker, omgeven door het Barrièrerif van Belize is dit de plek waar elke snorkelaar of duiker gelukkig van wordt.

Centraal-Amerika

Paragliden of abseilen?

In Costa Rica kan je het immense oerwoud ook vanuit de lucht aanschouwen. Om op ooghoogte te komen met de prachtige vogels die Costa Rica rijk is, kan je gaan paragliden. Combineer de sensatie van vliegen met natuurschoon in zijn puurste vorm. Niet alleen heb je de kans om veel exotische vogels te spotten, maar je ziet de apen hun kunsten tussen de boomtakken vertonen.

Ga je liever abseilen van een 75 meter hoge waterval? Dan ben je in El Salvador aan het juiste adres. In de regio Juayua is de waterval ‘El Tanque’ het unieke decor voor durfals die, bungelend aan een touw, hun strijd met de natuur aangaan.

Centraal-Amerika

Aan een stalen kabel in Honduras

In Honduras weten ze avontuurlijke activiteiten goed te combineren met de authenticiteit van de bestemming. In het traditionele en schilderachtige stadje La Campa, beroemd om haar keramische producten die hier geproduceerd worden, kan men een spectaculaire canopy doen. Tijdens zo’n canopy slingert de echte avonturier via stalen kabels door de toppen van de bomen en over dalen of ravijnen heen. Niet alleen bevindt men zich als Tarzan of Jane op een maximale hoogte van 350 meter, ook kom je tijdens de tour op prachtige uitkijkpunten om het groene en gigantische landschap te bewonderen.

Maya-beschaving ontdekken in four-wheel-drives

Een bezoek aan Guatemala gaat hand in hand met een bezoek aan de historische steden en tempelruïnes van de Maya-beschaving. Extra avontuurlijk is het om in 4×4’s van stad naar stad te trekken. Er zijn diverse scenic routes door de regio en die langs indrukwekkende steden voeren. De 4×4’s stellen je perfect in staat om de uitgestrekte jungle en uitbundige natuur volop te ontdekken.

Centraal-Amerika