City Inn voorafgaand aan opening omgedoopt tot Mint Hotel

29 november 2010

City Inn voorafgaand aan opening omgedoopt tot Mint Hotel

City Inn is omgedoopt tot Mint Hotel. Dit vooruitlopend op de opening van twee nieuwe hotels op toplocaties in Londen en Amsterdam (Oosterdokseiland).

Met de opening van de twee nieuwe hotels vindt er bijna een verdubbeling van het aantal kamers plaats. Mint Hotel opent 20 december 2010 een tweede accommodatie in Londen met 583 kamers. Deze accommodatie is gevestigd bij de Tower of Londen in Pepys Street (EC3). Mint Hotel breidt ook voor het eerst uit buiten het Verenigd Koninkrijk met een nieuw hotel met 553 kamers in Amsterdam op het Oosterdokseiland. Deze opening vindt in het voorjaar van 2011 plaats. De Nederlandse vestiging zal worden geleid door Caroline Receveur.

Amsterdam

Amsterdam is het achtste hotel van de Mint Hotel groep. Een groep die de afgelopen jaren veelvuldig onderscheiden werd met vakprijzen voor haar hotels in Londen. Het Mint Hotel in Amsterdam kost meer dan 120 miljoen euro en is daarmee de grootste Britse investering in de stad van de laatste vijf jaar. Het hotel is ontworpen door Bennetts Associates en biedt schitterende vergezichten over het IJ en over het historisch centrum van Amsterdam. De bouw van het hotel schept ongeveer 300 nieuwe banen, naast de eenmalige bouw gerelateerde werkgelegenheid en de aanzienlijke andere economische voordelen voor Amsterdam, dat zijn hotelaccommodatie de komende tijd wil uitbreiden met 11.000 kamers.

Oosterdokseiland; eigentijdse architectuur
Het nieuwbouwproject voor het Oosterdokseiland omvat meer dan 200.000 vierkante meter eigentijdse architectuur met een rijke verscheidenheid aan functies, op een unieke locatie naast het Centraal Station, waar vroeger het distributiecentrum van de PTT was gevestigd. Het project voorziet in winkels, woningen, restaurants en kantoren, de openbare bibliotheek en heeft inmiddels al een aantal internationale bedrijven aangetrokken, waaronder TomTom, Vodafone Nederland en Saturn. Onder het hele eiland komt een parkeergarage met plaats voor 1750 auto’s en 2500 fietsen, op loopafstand van de historische binnenstad en van het Centraal Station, slechts twintig autominuten verwijderd van Schiphol.

Nieuwe naam

De oprichters van City Inn onderkenden dat er sprake was van een misvatting van het merk in de markt. De naam kwam niet overeen met de uitzonderlijk hoge waardering van de City Inn klant. Marktonderzoek maakte duidelijk dat de naam ‘City Inn’ geen goed deed aan de complete ervaring van het merk, dat zijn reputatie heeft opgebouwd op het aanbieden van een uitstekende kwaliteit, innovatie, een voorbeeldige klantenservice en een goede prijs-kwaliteitverhouding. De rankings van City Inn op Trip Advisor behoren tot de hoogste van alle merken samen. Het onderzoek uitgevoerd door BDRC bevestigt de ervaring van klanten van de viersterren hotels als stijlvol, modern, hedendaags, goede prijs kwaliteit verhouding en aan de bovenkant van de markt. Dit staat in sterk contrast met de meer algemene perceptie van de kwaliteit van degenen die het niet zelf hebben ervaren.
Sandy Orr, Executive Chairman en medeoprichter van Mint Hotel zegt: ‘’Ons bedrijf is opgericht vanuit het niets en was bedoeld om een toekomstgericht en innovatief City Centre hotel merk neer te zetten. Nu, met de opening van twee nieuwe wereldklasse hotels op de meest uitzonderlijke locaties in de steden Londen en Amsterdam hebben we erkend dat het tijd was om ons bedrijf de uitstraling te geven die het verdient.’’
David Orr, Chief Executive en tevens medeoprichter voegt daaraan toe: ‘’We zijn blij als de City Inn hotels in Bristol, Glasgow, Birmingham, Londen (Westminster), Manchester en Leeds op hetzelfde tijdstip worden omgedoopt tot Mint Hotel als de onthulling van onze twee uitzonderlijke accommodaties in the Tower of Londen voor kerstmis en in het voorjaar in Amsterdam.’’
‘’Mint Hotel geeft ons direct een onvergetelijke identiteit, omdat we de kwaliteit en moderniteit omarmen. Ook weerspiegelt het de toonaangevende kwaliteiten van onze naam in de sector wat de weg vrijmaakt voor verdere groei van ons bedrijf. Mint Hotel laat onze toewijding zien aan uitzonderlijk moderne gebouwen, service, cultuur en ethos. Wij geloven dat het goed in de smaak zal vallen bij onze huidige gasten en onze ware positie als een toonaangevend, innovatief en stijlvol City Centre merk reflecteert. De hotelbranche speelt een volwaardige rol in de economische en sociale structuur van onze steden en we zijn blij om met onze nieuwe hotels daarbij een leidende rol te spelen.’’
Uit het onderzoek bleek tevens dat de diensten en voorzieningen in het hotel plus de locatie de belangrijkste factoren zijn bij de overweging een hotel te boeken. Dit wordt gevolgd door online beoordelingen en recensies. Gratis high-speed internet en Wi-Fi toegang in de kamers en openbare ruimtes waren de volgende belangrijke factoren. Dit is allemaal standaard in een Mint Hotel. Online aanwezigheid is belangrijk omdat gasten duidelijk gebruik maken van de eigen website van een hotel als belangrijkste bron om hun keuze te maken. Offline blijft persoonlijke aanbeveling nog steeds alle andere vormen van informatiebronnen overtreffen. Mint Hotel heeft een uitzonderlijk hoog aandeel persoonlijke aanbevelingen.
Met alle hotels op maat gemaakt is Mint Hotel consequent vernieuwend in de hotel ontwerpen. Het vooruitstrevende Skylounge concept, ontstaan in Westminster en Manchester en ontwikkeld in Leeds, biedt openbare toegankelijkheid tot een dakterras met uitzicht over de stad, privé dineren, vergaderzalen en een exclusieve bar. De Skylounge in Londen zal een direct uitzicht geven op de Tower of London en biedt vergaderkamers en privé dinerzalen en uitgebreide daktuinen (waaronder een voor inwoners toegankelijke daktuin). De Skylounge in Amsterdam geeft een spectaculair uitzicht over het IJ en Amsterdam. Het Al Fresco terras in Amsterdam heeft een sensationeel uitzicht over het oostelijk havengebied. Het City Café, in Londen met uitzicht op Crutched Friars, is een geroemd restaurant met een moderne Britse keuken en verse seizoen producten. Standaard in elke kamer heeft Mint Hotels een volledig functionerende iMac computer met Skype en gratis satelliet tv, evenals een gratis videotheek. Alle hotels bieden gratis Wi-Fi gebruik aan.
Mint Hotels heeft accommodaties in Londen, Bristol, Birmingham, Manchester, Leeds en Glasgow. www.minthotel.com
Mint Hotel Amsterdam Oosterdoksstraat 4 1011 DK AMSTERDAM

amsterdam.reservations@cityinn.com

Meer informatie over ODE: www.oosterdokseiland.nl

Noot voor redactie
Mint Hotel is een merk van moderne, stijlvolle hotels in het stadscentrum. Het is in 1995 opgericht door Sandy Orr, David Orr en Donald MacDonald. Mint Hotel, oorspronkelijk genaamd City Inn, opende voor het eerst haar deuren in Bristol in 1999 en biedt vandaag de dag zes hotels aan in het Verenigd Koninkrijk met een totaal van 1647 kamers en meer dan 800 medewerkers in Londen, Birmingham, Manchester, Glasgow en Leeds.
De meermaals bekroonde hotel groep, omgedoopt in november 2010 voorafgaand aan de opening van een tweede hotel in Londen (december 2010) en hun eerste internationale hotel in Amsterdam (voorjaar 2011), heeft nu in totaal 2783 kamers met maximaal tot 1500 werknemers in acht hotels.
Mint Hotel biedt gasten een frisse, hedendaagse hotelervaring waar de toewijding aan innovatie en het de op de eerste plaats stellen van gasten het hart van de merkwaarde vormen. Mint Hotel biedt standaard een iMac in elke kamer, gratis Wi-Fi en geweldige plaatsen om te dineren en te ontspannen. Dit gaat samen met een compromisloze benadering van kwaliteit en service. Bijeenkomsten en evenementen in Mint Hotels gebeuren in de natuurlijk verlichte gebieden van de gebouwen. Dit zijn plezierige, maar ook praktische, productieve en flexibele ruimtes waar alle zakelijke behoeften kunnen worden vervuld. Met gratis Wi-Fi in elke ruimte is het Mint Hotel een plek waar je overal ter wereld kunt werken of ontspannen.

Hoge resolutie beeld is te downloaden op www.travelproof.nl/perskamer.html
Voor meer informatie en beeld kunt u terecht bij joke.maassen@travelproof.nl of belt u 0182-550531.
Over ons: www.minthotel.com