Classical/Pops Festival Barbados: muzikale crossovers in tropische ambiance

4 december 2015

Op 11 en 12 december strijken de beste musici ter wereld neer op Barbados voor het jaarlijkse Classical/Pops festival. Een evenement waar op hoog niveau klassieke muziek wordt gemixt met nieuwe muziekstijlen. Begeleid door ruisende palmen en fluitende boomkikkers.

Apes Hill is het decor van deze onvergetelijke muzikale ervaring. Een concert in de buitenlucht geeft een extra dimensie en de elegante setting van Apes Hill overtreft alles: te midden van tropische bossen, met een panoramisch uitzicht over zowel de Caribische Zee als de Atlantische oceaan. Op de voorgrond de glooiende greens van een world-class golfbaan, en af en toe de verschijning van de speelse green monkeys, waaraan Apes Hill de naam ontleent.

De muziek wordt verzorgd door een gevarieerde all star bezetting van Broadway beroemdheden als Audra McDonald en Norm Lewis, een big band van Irvin Mayfield en het New Orleans Jazz Orchestra en een filharmonisch orkest met een tijdelijke samenstelling van de beste muzikanten van het Boston Symphony Orchestra, het New York Philharmonic, het Toronto Symphony Orchestra en het Metropolitan Opera Orchestra. Maar ook een opera diva, finalisten van America’s got talent én een van de bekendste filmcomponisten geven acte de présence.

Het Classical/Pops Festival moet staan op de muziekkalender van elke liefhebber van klassieke muziek, die ook geniet van nieuwe muziekstijlen en open staat voor onverwachte muzikale crossovers. Meer informatie op www.classicalpops.com

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be. Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL en Twitter www.twitter.com/BarbadosNL