Competitie Nederland-Duitsland onder supporters alvast begonnen

5 juni 2012

Met het EK voetbal voor de deur heeft Skyscanner een onderzoek gedaan naar het aantal zoekopdrachten naar de EK gastlanden. Nederland scoort beduidend hoger dan Duitsland en daarmee is de competitie onder de supporters alvast begonnen.

Het aantal zoekopdrachten voor vluchten naar Polen en Oekraïne tijdens het EK is enorm gegroeid. Dit constateert Skyscanner in een onderzoek naar aanleiding van het EK. Hierbij wordt het aantal zoekopdrachten uit diverse deelnemende landen naar vluchten tijdens het EK vergeleken met de periode vlak voor het EK.

Zowel Nederland als Duitsland speelt de poulewedstrijden in Oekraïne. Skyscanner ziet een enorme groei in zoekopdrachten naar dit Oost-Europese land. Nederland staat daarbij op een zesde plek met een groei van 86%. Duitsland daarentegen laat een groei van 57% zien. Hieruit kan geconcludeerd worden dat Nederland hun nationale team meer support dan Duitsland.

Gekeken naar alle Europese landen staat Zweden bovenaan met een groei van 311% gevolgd door Kroatië (256%) en Ierland (151%). Nederland doet het dus zeker niet verkeerd en de Nederlandse supporters hebben er vertrouwen in. Ondanks of misschien wel vanwege het verlies in de finale van het WK in 2010 zijn de Nederlandse supporters extra gemotiveerd om het Nederlands elftal aan te gaan moedigen. De crisis wordt even gelaten voor wat het is, maar Nederlanders blijven Nederlanders en daarom is Skyscanner de ideale manier om vliegtickets te zoeken. Skyscanner filtert namelijk de goedkoopste tickets eruit op elke gewenste datum, en vergelijkt daarbij prijzen van luchtvaartmaatschappijen én ticketwebsites waardoor zelf het hele internet afstruinen overbodig is.

Positie

Land Groei
1 Zweden 311%
2 Kroatië 256%
3 Ierland 151%
4 Denemarken 109%
5 Tsjechië 89%
6 Nederland 86%
7 Spanje 70%
8 Duitsland 57%
9 Engeland 27%
10 Frankrijk 18%
11 Italië 16%
12 Rusland 13%
13 Portugal 4%
14 Griekenland -10%

Over Skyscanner:
Skyscanner is Europa ’s leidende vliegticketzoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.

Volg Skyscanner op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl)