Costa Crociere Groep breidt verder uit in Dubai

11 december 2008

Costa Crociere Groep breidt verder uit in Dubai

In de winter 2008/2009 zal de Costa Crociere Groep, de eerste cruisemaatschappij die wekelijks cruises in de Arabische golf aanbiedt, het aantal vaarschema’s vanuit Dubai uitbreiden. Door de inzet van de grotere Costa Luminosa naast de Costa Europa wordt de capaciteit in winter 2009/2010 vergroot.

De Italiaanse groep Costa Crociere S.p.A. is aan het derde opeenvolgende seizoen in Dubai begonnen. Costa Cruises en AIDA Cruises waren in 2006 de eerste cruiselines die wekelijkse cruises in de Arabische Golf aanboden. Beide maatschappijen breiden hun capaciteit deze winter uit. Costa verhoogt de capaciteit met 50% door de inzet van de Costa Victoria en Costa Classica, terwijl AIDA het aanbod zelfs verdubbelt door de inzet van de AIDAdiva, het grootste schip van de vloot.

De start van het nieuwe seizoen was aanleiding de plannen voor winter 2009/2010 te ontvouwen. Costa zal het nieuwe vlaggenschip de Costa Luminosa, die in de zomer vanuit Amsterdam vaart, op deze bestemming inzetten naast de Costa Europa. De Luminosa is momenteel in de afbouwfase en zal het meest exclusieve en elegante schip van de vloot zijn.

‘We zijn bijzonder opgetogen’, aldus Costa Crociere S.p.A. voorzitter & CEO Pier Luigi Foschi, ‘dat we aan ons derde seizoen met cruises vanuit Dubai beginnen. We waren de eerste en zijn nog steeds de enige cruise operator die gelooft in deze nieuwe cruisebestemming. Dankzij de steun en samenwerking met DTCM (Dubai Department of Tourism and Commerce Marketing), is onze aanwezigheid elk jaar versterkt. De inzet van ons nieuwe vlaggenschip de Costa Luminosa, die het beste uit onze productrange biedt op het gebied van faciliteiten, materialen, design en kunst, zal helpen het wereldwijde succes en populariteit van deze bestemming en de andere bestemmingen in de vaarroute, te consolideren.’

Mr. Hamad bin Mejren, Executive Director Business Tourism van DTCM zei: ‘ons vertrouwen in de cruise business blijkt uit onze huidige tijdelijke cruise terminal die minimal zo goed is als de oude terminal. Als de nieuwe cruise terminal operationeel is zal de standaard gelijk zo niet beter zijn dan elke gelijkwaardige cruise faciliteit in de wereld’.

Zowel Costa als AIDA bevestigden de 7-daagse routes in 2008/2009 met twee nachten in Dubai en stops in Muscat (Oman), Fujairah, Abu Dhabi en Bahrein (VAE). Gasten op deze cruises zijn voornamelijk Europeanen – vooral Italianen, Duitsers, Fransen, Spanjaarden, Engelsen en een toenemend aantal Nederlanders. Door de inspanningen van DTCM neemt het aantal cruisepassagiers uit Aziatische landen ook toe. AIDA verwelkomt vooral Duitstalige passagiers aan boord. De meeste cruisers bezochten Dubai voor de eerste keer en gaven aan zeer tevreden te zijn. Meer dan de helft gaf aan graag voor vakantie terug te keren. Costa koos Dubai vanwege de goede bereikbaarheid, het prettige klimaat in de winter en het gebied dat traditie, geschiedenis en moderniteit combineert.

Meer informatie over Costa op www.costacruise.com.