Costa Cruises bestelt nieuw schip, het tiende in tien jaar

3 augustus 2011

Europa’s nr. 1 cruisemaatschappij, het Italiaanse Costa Cruises, heeft vandaag een nieuwe scheepsorder geplaatst. Met een capaciteit van 4.921 gasten wordt dit het grootste Italiaanse cruiseschip.

Het nieuwe schip is vandaag besteld bij de Italiaanse scheepswerf Fincantieri en zal in oktober 2014 worden afgeleverd. Dit is de tiende bestelling van de afgelopen tien jaar van Costa Cruises bij Fincantieri en kost ruim een half miljard euro. Alle succesvolle elementen van de laatste schepen worden in dit nieuwe schip geïntegreerd en gemoderniseerd.

Tegelijkertijd kondigt Costa Crociere S.p.A. de verkoop aan van de Costa Marina, die meer dan 20 dienst deed en vanaf november 2011 geen deel meer zal uitmaken van de vloot.

‘Deze nieuwe bestelling, de tiende in tien jaar, bevestigt niet alleen de nauwe band tussen onze maatschappij en Fincantieri, maar ook ons leiderschap in Europa en onze kracht om bij te dragen aan de economie van ons land. Dit innovatieve project zal opnieuw een symbool zijn van Italië’s typerende eigenschap om excellente producten te creëren op het gebied van design, technologie en innovatie, met als doel het image ‘Made in Italy’ over de hele wereld verder te versterken. Hoewel deze nieuwe bestelling geen substantiële verhoging van onze capaciteit betekent, maakt het wel deel uit van ons plan om de vloot efficiënter te maken.’, aldus Pier Luigi Foschi, CEO en voorzitter van Costa Crociere S.p.A.

Fincantieri’s CEO, Giuseppe Bono, zei: ‘In deze tijden van crisis, waar de scheepsbouw sector wereldwijd te maken heeft met een drastische vermindering van nieuwe scheepsorders, versterkt Fincantieri met deze belangrijke bestelling onze leidende rol in deze markt. Dit succes is mogelijk door onze partners, de Carnival Group en Costa Cruises, die ondanks de crisis blijven investeren en geloven in de groei en ontwikkeling van de cruisemarkt. Veel dank ook aan de Italiaanse Staat die de financiering garandeert’.

De overeenkomst is vandaag aangekondigd, een paar dagen na de technische tewaterlating van de Costa Fascinosa (114.500 bruto tonnage en 3800 gasten), die in mei 2012 de vloot gaat versterken. Sinds het jaar 2000 heeft Costa Cruises 10 nieuwe schepen besteld bij Fincantieri, waarmee een totale investering van meer dan 5 miljard euro gemoeid is.

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl

Over Costa Cruises:
Costa Crociere is Europa’s nr. 1 cruisemaatschappij. Al meer dan 60 jaar bevaren Costa’s schepen de wereldzeeën, leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid, gastronomie en bieden ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning. De vloot bestaat uit 15 schepen, alle varend onder de Italiaanse vlag en elk met specifieke eigenschappen en een unieke stijl: samen bieden zij elk jaar de kans om 250 verschillende bestemmingen te bezoeken in het Middellandse Zeegebied, Noord-Europa, de Baltische Zee, het Caribisch gebied, Zuid Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verre Oosten en de Indische Oceaan. Nog twee schepen zijn bij Fincantieri besteld en worden afgeleverd in voorjaar 2012 en najaar 2014.

Costa Crociere is RINA gecertificeerd (Italiaans Scheeps Register) met BEST4, een systeem op basis van vrijwillige certificatie en naleving van de hoogste standaard op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid (SA 8000, uitgegeven in 2001), milieu (UNI en ISO 14001, 2004), veiligheid (OHSAS 18001, 2007) en kwaliteit (UNI en ISO 9001, 2008). Costa Cruises is de officiele partner van het WNF Italië op het gebied van de bescherming van het Middellandse Zeegebied sinds 2005. Alle schepen van de Costa vloot hebben een RINA Groene Ster certificatie waarmee wordt gewaarborgd dat de schepen volgens de hoogste milieu eisen en standaards opereren. In de ‘Global Reputation Pulse 2010’ heeft Costa in een internationale studie naar reputatie (op het gebied van vertrouwen en aanzien) de eerste plaats toegekend gekregen van Italiaanse service organisaties. Bij dit onderzoek waren 600 bedrijven in 32 landen betrokken.

Met een omzet van ongeveer 3 miljard euro en 2.15 miljoen gasten in 2010, is Costa Crociere S.p.A. de grootste Italiaanse reis organisatie en omvat de merken Costa Cruises, AIDA Cruises en Iberocruceros. De Costa group bezet een tiende plaats op het gebied van winstgevendheid en een 65e plaats op het gebied van verkoop in een onderzoek van Mediobanca, waarbij 3700 Italiaanse bedrijven met tenminste 50 miljoen euro omzet zijn onderzocht. Costa Crociere S.p.A. is onderdeel van Carnival Corporation & plc (NYSE/LSE: CCL; NYSE:CUK), ’s werelds grootste cruise organisatie.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie) :
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal zie www.travelproof.nl/perskamer.html of via joke.maassen@travelproof.nl