Costa Cruises introduceert ‘slow cruising’ vanuit Amsterdam

22 mei 2014

Op 21 mei verliet de eerste ‘slow cruise’ de cruisehaven van Amsterdam. De eerste van een reeks cruises vanuit Nederland  in 2014 van dit  gloednieuwe concept waarvan een belangrijk kenmerk is dat er meer tijd op de bestemming geboden wordt.

Gedurende het zomerseizoen is Amsterdam de thuishaven van de Costa neoRomantica. Dit stijlvolle schip is een van de drie schepen van de Costa vloot dat ‘slow cruising’ aanbiedt.  Dit door Costa Cruises in februari gelanceerde concept  komt tegemoet aan de wensen van de meer individueel ingestelde reiziger. De schepen zijn kleiner, ingetogener en de vaarschema’s bevatten langere stops in de aanleghavens waardoor de cruiser ruim de gelegenheid heeft de bestemming te verkennen. Aan boord wordt de beleving van de bestemming op culinaire wijze voortgezet door zoveel mogelijk regionale producten aan te bieden.

Noordkaap of twee volle dagen Sint Petersburg
De Costa neoRomantica vaart op dit ogenblik de route ‘Noordelijke hoofdsteden’ waarbij steden aan de Oostzee zoals Helsinki, Stockholm en Talinn worden aangedaan maar waar de hoofdrol is weggelegd voor Sint Petersburg.  Hier zijn twee volle dagen beschikbaar om deze prachtige stad te verkennen. Deze route wordt in totaal  vier keer gevaren. Een andere route die eveneens vier keer vanuit Amsterdam vertrekt, is ‘Noordkaap’.  Zoals de naam al aangeeft, is de Noordkaap het letterlijke hoogtepunt en worden op de heen- en terugweg indrukwekkende Noorse fjorden en kustplaatsen aangedaan.

Spitsbergen
Een bijzondere en eenmalige reis vertrekt op 7 juli. Ook deze vaart via de Noorse fjorden richting Noordkaap, maar zet vervolgens verder koers naar Spitsbergen. De ruige natuur en de oude stad Alesund die zich over drie eilanden uitstrekt, in de mystieke sfeer van de niet ondergaande zon  belooft een onvergetelijke belevenis.

Meer informatie over de Costa neoCollection op: http://www.costacruises.nl/B2C/BD/neoCollection/index.htm

Over Costa Cruises:
Al 66 jaar varen de schepen van Costa Cruises (
www.costacruises.nl) over de wereldzeeën en leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid en gastronomie, waarmee ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning worden aangeboden. De vloot is de grootste van Europa en bestaat uit 14 schepen varend onder Italiaanse vlag. Nog een schip is besteld en wordt afgeleverd in oktober 2014.