Costa Cruises komt met nieuwe vaarroutes herfst 2011/lente 2012

1 juni 2011

Costa Cruises verrijkt het aanbod voor de herfst van 2011 en de lente van 2012. De nieuwe reisprogramma’s zijn bedoeld om gasten nog meer keuzemogelijkheden te bieden wanneer zij op vakantie gaan met Costa. Nieuwe mini cruises, nieuwe vaarroutes in het Caribische gebied, routes naar Zuid-Amerika en een nieuwe exclusieve cruise van Zuid-Amerika naar China behoren tot het nieuwe aanbod.

MINI-CRUISES – ‘Niemand hoeft meer een Costa Cruise te missen’
Speciaal in het aanbod voor diegenen die graag eens een cruise willen maken, maar geen hele week weg willen of kunnen zijn. In de lente en de herfst van 2012 biedt de Costa Atlantica geheel nieuwe 3/4/5 nachten mini cruises (met stops in Savona, Barcelona, Ibiza/Palma de Mallorca, Ajaccio en Marseille) met opstapmogelijkheden in Savona, Barcelona of Marseille.

CARIBBEAN – ‘Cruisen rondom de mooiste Caribische eilanden’
Een geheel nieuw aanbod om de unieke Caribbean te beleven op de Costa Mediterranea. Van 1 december 2011 tot 24 maart 2012 vaart dit schip volgens een nieuw programma, namelijk een cruise van 7 nachten vanaf Guadeloupe. Vanaf hier zijn er twee verschillende routes met de meest fantastische bestemmingen, zoals Aruba, Curaçao, het privé-eiland van Costa (Isla Catalina), Isla Margarita, Santa Lucia, Sint Maarten, Antiqua, Dominica en Barbados.

ZUID-AMERIKA – ‘Ontdek de landen van de Samba en de Tango’
Costa versterkt het aanbod in Zuid-Amerika naar aanleiding van de groeiende vraag naar cruises in dit gebied. De Costa Victoria vaart van december 2011 t/m maart 2012 vanaf Santos en doet de bestemmingen Rio de Janeiro, Buenos Aires, Montevideo, Porto Belo en Ilhabela aan tijdens een cruise van 9 nachten.

CANARISCHE EILANDEN EN MADEIRA – ‘Het hele jaar door genieten van de zon’
Er zijn nieuwe programma’s samengesteld voor de Costa Serena. Van 27 november 2011 t/m 28 maart 2012 maakt de Costa Serena een cruise van 11 nachten naar de Canarische Eilanden en Madeira. Daarnaast biedt de Costa Marina tussen 17 november 2011 en 26 maart 2012 cruises van 14 nachten naar de Canarische Eilanden en Madeira vanaf Savona inclusief Spanje en Marokko.

GRIEKENLAND, TURKIJE en ISRAËL – ‘Ontmoeting tussen de zee en de geschiedenis’
Van 27 november 2011 tot 28 maart 2012 biedt de Costa Serena een 11-daagse cruise naar Griekenland, Turkije en Israël. Gedurende deze cruise wanen de gasten zich in de rijke geschiedenis, het leven en de cultuur van deze bestemmingen. De route is als volgt: Savona, Katakolon, Ashdod, Haïfa, Izmir, Pireus en Civitavecchia.

VAN ZUID-AMERIKA NAAR AZIË – ‘De klassieke zeevaarders routes’
Met vertrek vanaf Santos op 7 maart 2012 zet de Costa Victoria koers naar Shanghai met een exclusieve 72-daagse cruise bestaande uit vier verschillende etappes die de consument apart kan boeken. De eerste etappe van Santos naar Savona duurt 17 dagen en doet de volgende bestemmingen aan: Rio de Janeiro, Salvador de Bahia, Recife, Kaapverdië, Canarische Eilanden, Madeira, Lissabon, Gibraltar en Barcelona. De tweede etappe start op 24 maart 2012 en de Costa Victoria vaart dan vanaf Savona naar Dubai en duurt 18 dagen. Deze etappe doet de volgende bestemmingen aan: Napels, Port Said, Suez Kanaal Passage, Sharm el Sheik, Safaga, Aqaba, Salalah, Muscat. De derde etappe naar China start op 11 april 2012. De Costa Victoria vaart dan van Dubai naar Singapore in 20 dagen en doet Mumbai, Goa, Cochin, Malè, Colombo, Phuket en Port Klang – Malediven aan. Daarna vaart de Costa Victoria de vierde etappe naar Shanghai gedurende een 17-daagse cruise en doet de laatste bestemmingen aan, namelijk Bangkok, Ho Chi Min Stad, Da Nang, Halong Bay, Hainan en Hong Kong.

AZIË – ‘Cruisen naar het paradijs met adembenemende natuurlijke schoonheid’
Van 18 mei biedt de Costa Victoria vanaf Shanghai 4/5/6/7-daagse cruises aan. Costa breidt het aanbod in Azië uit en de groeiende Aziatische markt beter te bedienen.

INDISCHE OCEAAN – ‘Ontdek de Indische Oceaan’
De Costa Allegra vaart een 14-daagse cruise van Mauritius en doet de Seychellen, Madagascar en Reunion aan. Dit is een exclusieve route die alleen Costa Cruises aanbiedt.

RODE ZEE – ‘Zon en zee gedurende het hele jaar’
Het gehele jaar is Costa aanwezig in de Rode Zee. Van 20 november 2011 tot 26 maart 2012 biedt de Grand Voyager cruises van 7 nachten aan op de Rode Zee met stops in Egypote, Israël en Jordanië. De Grand Voyager is een schip van Iberocruceros, een maatschappij dat eigendom is van Costa Cruises. Het schip is vanwege technische eigenschappen zeer geschikt voor het varen op de Rode Zee, en daarom wordt in de genoemde periode dit schip ingezet door Costa Cruises, geheel gebruik makend van eigen personeel. De service, stijl en sfeer is dat van een Costa Cruise. Van 26 maart 2012 tot het eind van het jaar vaart de Costa Marina een 7-daagse cruise op de Rode Zee met stops in Egypte, Israël en Jordanië.

De vaarschema’s van Costa worden ruim van te voren samengesteld. Vorig jaar al werden voor 2011 de volgende vaarroutes geïntroduceerd of aangepast en die worden wegens succes zeker geprolongeerd:

ZEVEN EUROPESE HOOFDSTEDEN
Deze 8-daagse cruise op de Costa Magica met vertrek vanaf Amsterdam geeft de gasten de kans om 6 Europese hoofdsteden te bezoeken gedurende een cruise: Parijs, Londen, Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Edinburgh en Oslo aan.

DUBAI EN DE VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN
Het nieuwe vlaggenschip de Costa Favolosa, die officieel wordt gedoopt op 2 Juli in Trieste, gaat 1 week durende cruises verzorgen naar de Verenigde Arabische Emiraten en naar Oman gedurende de winter 2011 en 2012.

CARIBBEAN
Naast het nieuwe programma van de Costa Mediterranea gaat ook de Costa Atlantica een nieuwe 10-daagse route varen met vertrek vanuit Miami. Grand Turk, Ocho Rios (Jamaica), Grand Cayman, Roatan (Honduras), Cozumel (Mexico) en Nassau (Bahama’s) zullen worden aangedaan.
De Costa Luminosa vaart voor de eerste keer in de Caribbean door middel van een 7-daagse cruise vanuit Guadeloupe en doet elke dag een ander Caribisch eiland aan. De Costa Luminosa brengt ook voor het eerst de zogeheten ‘welness cruises’ dankzij de Samsara Spa aan boord van het schip. De gasten kunnen ook genieten op het privé eiland van Costa, Isla Catalina, in de Dominicaanse Republiek.

MIDDELLANDSE ZEE CRUISES WINTER 2011/2012
– De Costa Deliziosa vertrekt in december 2011 vanaf Savona voor een 11-daagse cruise naar de Canarische Eilanden en 3 mini-cruises in de Middellandse Zee.
– De Costa Concordia biedt 7-daagse cruises naar de bestemmingen Savona, Marseille, Barcelona, Palma, Tunesië, Palermo en Civitavecchia.
– Vanaf februari 2012 maakt de Costa Romantica 11-daagse cruises naar de Canarische Eilanden.

MIDDELLANDSE ZEE CRUISES ZOMER 2012
– De twee nieuwe vlaggenschepen Costa Fascinosa en Costa Favolosa bieden 7-daagse cruises naar respectievelijk de Griekse eilanden en naar Griekenland en Turkije met vertrek vanuit Venetië en Bari.
– De Costa Fortuna vaart ook vanuit Venetië en Bari voor 7-daagse cruises naar de Griekse eilanden en Kroatië.
– De Costa Romantica heeft Venetië als thuishaven en vertrekt vanuit daar voor 11-daagse cruises naar Egypte, Israël of de Zwarte Zee.
– De Costa Classica vertrekt vanuit Trieste en Ancona voor 7-daagse cruises naar de Griekse eilanden.
– De Costa Serena biedt een 7-daagse route en doet Savona, Napels, Catania, Tunesië, Barcelona, Marseille en weer Savona aan.
– De Costa Concordia biedt een 7-daagse route aan naar Savona, Barcelona, Palma de Mallorca, Tunesië, Palermo en Civitavecchia.
– De Costa Mediterranea biedt een 11/13-daagse cruise aan naar de Canarische Eilanden of de Zwarte Zee of Egypte en Israël.
– De Costa Atlantica (van juli tot september) vaart 7-daagses cruise naar Savona, Civitavecchia, Napels, Tunesië, Valencia en Marseille.

MIDDELLANDSE ZEE CRUISES HERFST 2012
– De Costa Deliziosa wordt ingezet voor 11-daagse cruises naar de Canarische Eilanden.
– De Costa Luminosa voor een 9-daagse route naar Lissabon en Casablanca.
– De Costa Pacifica voor 11-daagse vakanties naar Egypte, Griekenland, Israël en Turkije.
– De Costa Fortuna voor 10-daagse cruises naar Egypte, Griekenland en Turkije.
– Gedurende de herfst en lente biedt de Costa Magica speciale 10-daagse routes naar Marseille, Livorno, Palermo, Athene, Izmir, Rhodos en Malta.

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl