Costa Cruises noteert positieve boekingstrend voor Pasen

4 april 2012

Cruisen blijft een populaire manier van vakantievieren. Costa Cruises, Europa ’s nummer 1 cruisemaatschappij, noteerde de afgelopen twee weken een groot aantal boekingen voor Pasen en realiseerde hiermee een toename ten opzichte van Pasen 2011.

Costa Cruises, als enige cruisemaatschappij varend onder de Italiaanse vlag, heeft gedurende de paasdagen vijf schepen in het Middellandse Zeegebied. De Costa NeoRomantica vertrok al op 31 maart voor een 9-daagse cruise in het westen van het Middellandse Zeegebied vanuit Savona naar Marseille, Barcelona, Mallorca, Cagliari, Malta, Catania en Napels. De Costa Deliziosa vertrekt op 6 april voor een 5-daagse mini-cruise vanuit Savona naar Barcelona, Mallorca, Ajaccio en weer terug naar Savona. De Costa Serena vertrekt op 8 april voor een week vanuit Savona naar Civitavecchia, Palermo, Mallorca, Valencia en Marseille. De Costa Pacifica vertrekt ook op 8 april en de Costa Meditteranea is al vertrokken op 4 april en varen beide naar Griekenland, Israël en Turkije voor een 11-daagse cruise.

Onder de meest recente ontwikkelingen rondom de vaarroutes in Middellandse Zeegebied zijn de mini-cruises met de Costa Luminosa, Costa Atlantica en de Costa Deliziosa verreweg het populairst. Deze minicruises worden voor het eerst deze lente geïntroduceerd en zijn speciaal geschikt voor mensen die het cruisen willen uitproberen of mensen die alles uit hun vakantie willen halen, maar weinig tijd hebben.

Voor diegenen die gedurende de paasdagen wat verder weg willen is er de immens populaire éénweekse cruise vanuit Dubai naar de Arabische Emiraten en Oman met het vlaggenschip de Costa Favolosa.

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl

Over Costa Cruises:
Costa Cruises is Europa’s nr. 1 cruisemaatschappij. Al meer dan 60 jaar bevaren Costa’s schepen de wereldzeeën, leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid, gastronomie en bieden ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning. De vloot bestaat uit 14 schepen en nog twee schepen zijn besteld en worden afgeleverd in april 2012 en oktober 2014. Costa Cruises is RINA gecertificeerd (Italiaans Scheeps Register) met BEST4, een systeem op basis van vrijwillige certificatie en naleving van de hoogste standaard op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid (SA 8000, uitgegeven in 2001), milieu (UNI en ISO 14001, 2004), veiligheid (OHSAS 18001, 2007) en kwaliteit (UNI en ISO 9001, 2008).  Alle schepen van de Costa vloot hebben een RINA Groene Ster certificatie waarmee wordt gewaarborgd dat de schepen volgens de hoogste milieu eisen en standaards opereren. Met een omzet van ongeveer 2.9 miljard euro en meer dan 2.15 miljoen gasten in 2010, is Costa Crociere S.p.A. de grootste Italiaanse reisorganisatie en omvat de merken Costa Cruises, AIDA Cruises en Iberocruceros. Costa Crociere S.p.A. is lid van Carnival Corporation & plc (NYSE/LSE:CCL; NYSE: CUK), ‘s werelds grootste cruise organisatie.