Costa Cruises serveert 30.000 porties Parmigiana di melanzane in het kader van de Internationale dag van de Italiaanse keuken

15 januari 2015

Costa schepen nemen deel aan dit prestigieuze evenement op 17 januari, en bieden hun internationale gasten de kans dit typisch Italiaanse gerecht te proeven, uiteraard bereid volgens het originele recept.

Parmigiana di melanzane is het officiële gerecht van de 9e editie van de International Day of Italian Cuisines (IDIC), dat wereldwijd wordt gevierd. Het gerecht wordt geserveerd aan boord van 13 Costa schepen, varend in het Middellandse Zeegebied, het Carbisch gebied, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Amerika, Indische Oceaan en op de ‘Rond-de-Wereld cruise’. In totaal worden 30.000 porties Parmigiana di melanzane geserveerd als extra hoofdgerecht. Chefs op de Costa schepen geven die dag kookpresentaties, zodat gasten kunnen leren hoe de originele Parmigiana di melanzane wordt bereid.

De Internationale Dag van de Italiaanse Cuisine (IDIC) is in het leven geroepen om de originele receptuur van bekende traditionele Italiaanse gerechten te bewaren en te promoten zodat consumenten overal ter wereld kunnen genieten van originele, authentieke Italiaanse gerechten. Naast de 13 Costa schepen zijn honderden Italiaanse chefs en restauranthouders, eveneens overal ter wereld, bij het evenement betrokken. Het volledige programma van IDIC is te vinden op de website http://idic.itchefs-gvci.com waar een wereldkaart aangeeft waar de originele Parmigiane di melanzane te proeven is. 

Costa’s steun aan het evenement past in het streven Italy’s finest te bieden en te promoten. De Italiaanse maatschappij staat bekend om het hoogstaande culinaire niveau en biedt de beste Italiaanse producten. Zo kunnen gasten proeven van pasta Barilla, de bekende Ferrari spumante drinken of een heerlijke Illy koffie nemen, maar ook bijvoorbeeld proeven van de prijswinnende patisserie en chocolade van Luigi Biasetto en Guido Gobino, verkrijgbaar op het nieuwe vlaggenschip Costa Diadema.

Informatie over Costa Cruises: www.costacruises.nl