Costa Favolosa klaar voor debuut – op het web en op zee

26 mei 2011

De Costa Favolosa, het nieuwe schip van Europa’s nummer 1 cruisemaatschappij Costa Cruises, is met vlag en wimpel geslaagd voor haar zee testen. Op www.costafavolosa.com is het schip nu al te bekijken.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het vijftiende schip van de vloot van Costa. Zware zee testen heeft ze al doorstaan. Haar uithoudingsvermogen is getest door het schip op te voeren naar maximale snelheid (23 knopen, ofwel 40 km p/u) en dit 8 uur vast te houden. Dan was er een ‘crash stop’ om te bepalen hoeveel meter het schip nodig heeft om vanuit maximale snelheid in geval van een noodsituatie te komen tot een volledige stop en een ‘black out’ test, waarbij gecheckt wordt of alle systemen weer opstarten nadat de energieaanvoer volledig is afgesloten.

Dit alles heeft het schip succesvol doorstaan en momenteel wordt het schip helemaal klaar en mooi gemaakt voor de doop op 2 juli. En die belooft uiterst spectaculair te worden: een eerbetoon aan alles wat de Italiaanse indentiteit kenmerkt. Kunst, schoonheid, muziek, geschiedenis en Italiaanse iconen komen aan bod tijdens een ongekende beleving waarbij alles rondom het Piazza dell’Unita d’Italia in Triëste is betrokken, van de zee tot de gebouwen en de lucht.

De Costa Favolosa (114.500 bruto tonnage en een maximale capaciteit van 3.780 gasten), wordt het grootste schip dat onder Italiaanse vlag vaart. De investering is ongeveer 510 miljoen euro. Een zusterschip, de Costa Fascinosa, is ook momenteel in constructie bij scheepswerf Fincantieri in Marghera en zal voorjaar 2012 in de vaart gaan komen.

Nu al is het schip uitgebreid te bewonderen op: www.costafavolosa.com. Hierop is onder meer een film impressie van het sprookjesachtig mooie schip (Favolosa betekent ‘sprookje’ in het Italiaans) te zien en er is een wedstrijd waarmee een cruise op de Favolosa gewonnen kan worden.

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl