Costa Group is de eerste cruisemaatschappij die een proef start met menselijke robots

15 december 2015

De Costa Group heeft een exclusief contract van meer dan een miljoen euro getekend met het Franse bedrijf ALDEBARAN, een dochteronderneming van de SoftBank Group, voor het gebruik van ‘Pepper’ robots. Pepper is de eerste robot ter wereld die menselijke emoties kan herkennen. Hij is perfect toegerust om de gasten aan boord te helpen en te vermaken.

Pepper verbetert de vakantiebeleving van gasten en zorgt voor assistentie en entertainment aan boord van de schepen van de cruisemerken van de Costa Group: AIDA Cruises en Costa Cruises.

‘Met een emotionele robot aan boord van cruiseschepen zetten we opnieuw onze traditie van innovatie voort. Voor ons is dit een belangrijke stap in de richting van een digitale toekomst van onze merken. Ik ben er van overtuigd dat onze gasten van Pepper zullen houden’, zegt Michael Thamm, CEO van de Costa Group.

‘Ik ben erg blij dat de Costa Group ons deze kans gaf. Pepper is gebouwd om te communiceren met mensen, en in te spelen op hun emoties en wensen. Wij hopen dat het geschikt is om de reiservaring van de gasten van AIDA en Costa te verbeteren’, zegt Fumihide Tomizawa, President van Aldebaran en SoftBank Robotics Corp.

Pepper is al met vlag en wimpel geslaagd tijdens zijn stage aan boord van AIDAstella, waar hij zijn zeewaardigheid heeft kunnen demonstreren terwijl hij actief bezig was met gasten en bemanning.

De eerste partij Peppers zullen zich in voorjaar 2016 voegen bij de bemanning van AIDAprima en Costa Diadema om te helpen bij het begeleiden van gasten als zij inschepen en aan boord. Zij zijn ook beschikbaar om aanbevelingen en tips te geven over restaurants, evenementen en excursies. Uiteraard in vloeiend Duits, Italiaans en Engels. Tegen zomer 2016 zullen alle robots aansluiten bij de bemanning aan boord van de volledige Costa en AIDA vloot, waar ze ongetwijfeld de gasten van alle leeftijden zullen vermaken.

Wie is Pepper?
Gelanceerd in juni 2014 door SoftBank en Aldebaran, is Pepper de eerste ‘menselijke’ robot ter wereld die in staat is menselijke emoties te herkennen, rekening te houden met zijn omgeving en hier proactief op in te spelen. Pepper bezit alle eigenschappen en een high-level interface voor het communiceren met mensen om hem heen, om vloeiend te bewegen en uitdrukkingen en stemmen te analyseren met behulp van de nieuwste ontwikkelingen in stem- en emotieherkenning.

Pepper in getallen:

  • Pepper is 1.20m en weegt 28 kilo
  • 17 gewrichten voor sierlijke bewegingen
  • 3 in alle richtingen draaiende wielen voor behendigheid
  • 1 3d camera voor het detecteren van mensen en hun bewegingen en voor interactie
  • 1 10inch touch screen

 

Costa Group:
Costa Crociere SpA is de grootste cruise-organisatie in Europa, en heeft het hoofdkantoor in Genua. De 25 schepen van de merken Costa Crociere, AIDA Cruises en Costa Azië hebben samen een totale capaciteit van 68.000 bedden. De vloot zal verder worden versterkt met zes nieuwe schepen tot 2020. Het bedrijf heeft een wereldwijd personeelsbestand van 27.000 werknemers aan boord en in de 20 kantoren in 14 landen.

Aldebaran: Opgericht in 2005, Aldebaran heeft 450 werknemers, het hoofdkantoor in Frankrijk en kantoren in China, Japan en de Verenigde Staten. Al bijna 10 jaar brengt Aldebaran technologie in een nieuwe wereld door menselijke robots te ontwerpen en is wereldwijd marktleider in humanoid robotics. Onze robots (NAO, Pepper, Romeo) worden in meer dan 70 landen in verschillende gebieden, zoals onderzoek, educatie, retail, zorg, toerisme en entertainment. Aldebaran is een SoftBank Group bedrijf, en bezit 96% van het vermogen. Aldebaran, namen en logo’s NAO, Romeo, Pepper en NAOqi zijn geregistreerde handelsmerken van Aldebaran in Frankrijk en andere landen. www.aldebaran.com