Costa vestigt Guinness record met dubbele doop 13e en 14e schip

8 juni 2009

Costa vestigt Guinness record met dubbele doop 13e en 14e schip

Op 5 juni jl. doopte Costa Cruises in Genua simultaan het dertiende en veertiende schip van de vloot. Hiermee vestigde de Italiaanse cruisemaatschappij en Europese marktleider een nieuw Guinness wereld record.

Costa Cruises greep de gelegenheid van de dubbele doop aan ‘Italian Excellence’ op spectaculaire wijze uit te dragen. Heel Genua stopte met waar ze dan ook mee bezig waren om het optreden van Frecce Tricolori te volgen. Zij voerden met negen straaljagers, vaak angstwekkend dichtbij elkaar, een fantastische luchtshow op kleurden de lucht met de trotse Italiaanse driekleur. De nieuwe schepen hebben als thema licht (Costa Luminosa) en muziek (Costa Pacifica) en dit liep als een rode draad door de inaugurele show, waar de optredens van Mauro Pagani en de Israelische zangeres Noa het hoogtepunt van het avondprogramma vormden.

Het record werd een feit toen na de inzegening de champagne flessen precies gelijk tegen de boeg knalden van de Costa Luminosa en Costa Pacifica , die elk aan een kant van het dok in de haven van Genua lagen afgemeerd en zodoende een amfitheater vormden waartussen het podium en de tribunes waren opgesteld. De Costa Luminosa werd gedoopt door Valentina Vezzali, al 11 jaar de nummer 1 schermkampioene en meervoudig Olympisch goud winnares en dus bij uitstek vertegenwoordigster van ‘Italian Excellence’. Voor de Costa Pacifica kon geen betere keuze gemaakt worden dan de Israelische zangeres Noa. Pacifica betekent ‘vrede’ en dat is waar Noa in gelooft en zich met hart en ziel voor in zet. Zij vertolkte de titelsong van de meesterlijke film ‘La vita e bella’.

De Costa Pacifica wordt gestationeerd in het Middellandse Zee gebied, terwijl de Luminosa momenteel onderweg is naar Amsterdam, om 16 juni aan te komen en van daaruit vaarroutes naar het hoge Noorden en de Baltische steden uit te voeren.

Meer informatie over Costa op www.costacruises.nl