Crane Beach op Barbados gekozen tot mooiste strand van het Caraïbisch gebied

9 februari 2015

USA Today 10 Best heeft onlangs de resultaten bekend gemaakt van de ‘Best Caribbean Beach’ awards. Niet alleen is Crane Beach op Barbados verkozen tot het mooiste strand van het gehele Caraïbisch gebied, Barbados is bovendien het enige eiland met twee stranden in de top tien.

Het is niet de eerste keer dat Crane Beach hoog eindigt in een ‘mooiste stranden’ lijstje. Populair vanwege de mooie golven en het roze zand, is het vanwege de geïsoleerde ligging toch nooit druk. De verbluffend turquoise zee en de hoge kliffen van koraalsteen vormen een spectaculaire setting voor een perfecte stranddag. Het strand ligt direct naast The Crane, een heerlijk resort voor een romantisch verblijf in Barbados.

Op nummer 8 van de lijst staat Bathsheba Beach, bij surfers beter bekend als Soup Bowl Beach. De schuimende en lang rollende golven van de Atlantische Oceaan maken dit een populaire spot voor surfers waar geregeld surfkampioenschappen plaatsvinden. Niet surfers genieten hier van de verfrissende oceaanbries, de bijzondere en zeer fotogenieke rotsformaties en een handjevol beach bars.

De gehele USA Today 10 Best is te zien op: http://www.10best.com/awards/travel/best-caribbean-beach/
Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be.

Over Barbados:
Het eiland Barbados biedt de meest authentieke Caribische ervaring dankzij de levendige cultuur en rijke geschiedenis, geworteld in een idyllisch landschap. Dat Barbados meer biedt dan zon, zee en strand bewijzen talloze internationale evenementen zoals de Mount Gay zeil regatta, Barbados Food & Wine and Rum festival, Top Gear Festival Barbados en verschillende sportevenementen. Op het bruisende Barbados is voor iedereen passende accommodatie te vinden: van pittoreske plantagehuizen tot luxe villa’s, van bed & breakfast tot award winnende vijfsterren hotels.
Voor de volledige evenementenkalender en overige algemene informatie, zoals een overzicht van to-do’s, de mooiste stranden, restaurants en praktische informatie, zie
www.visitbarbados.nl (of .be).
Er zijn diverse snelle verbindingen vanuit Amsterdam via Londen Gatwick of Manchester naar de hoofdstad Bridgetown met British Airways en Virgin Atlantic. Condor vliegt via of vanaf Frankfurt naar Barbados.