Cruise langs Noorse fjorden, de Shetland-eilanden en IJsland vanuit Amsterdam

15 mei 2015

Ontdek de machtige Noorse fjorden, ervaar vijf dagen lang de ruige natuur op IJsland en zie Jan-van-genten op de Shetland-eilanden. Met de twee zomerse natuurreizen naar het noorden van Costa Cruises die vertrekken vanuit Amsterdam.

In de lente en zomer is de natuur in Noorwegen en IJsland op haar mooist en de temperaturen het aangenaamst. Daarom organiseert Costa Cruises in de maanden juni,  juli en augustus twee natuurreizen met het cruiseschip de Costa Fortuna.


Natuurreis Schotland, de Faeröer-eilanden, IJsland, Shetland-eilanden
Vijftien dagen lang cruisen vanuit de haven van Amsterdam langs de mooiste natuur van Noord-Europa. De reisroute van deze cruise loopt van Lerwick op de Shetland-eilanden naar IJsland via Torshavn op de Faeröer-eilanden om te eindigen in de Highlands bij de plaats Invergordon. Op sommige datums is de route in omgekeerde richting.

Doen:

        Een dag op Mainland, het grootste eiland van de Shetland-eilanden, een vogelparadijs met iconische papegaaiduikers en Jan-van-genten. Bezoek ook de Shetland Mill waar de bekende Shetland wol wordt gemaakt.

         Beleef vijf dagen lang de spectaculaire natuur van IJsland met z’n geisers en gletsjers.

–    Zie de bijzondere Hallgrimskirkja kerk in Reykjavik, spring in de Blue Lagoon, vaar langs de Isafjord, spot walvissen en bezoek de botanische tuinen van Akureyri.

         Wandelen door Torshavn op het Faeroër-eiland Streymoy met z’n vrolijk gekleurde huizen en een bergwandeltocht met zicht op de ruige kust.

         Zie de abdijen en indrukwekkende kastelen van Invergordon in de Schotse Hooglanden gecombineerd met een bezoek aan het mysterieuze Lochness.

Diverse vertrekdata in juni, juli en augustus.

Natuurreis Noorse fjorden
Tien dagen lang cruisen langs de majestueuze fjorden van Noorwegen. De cruise gaat vanuit Amsterdam naar Bergen en doet vervolgens Hellesylt,  het Geiranger fjord, Andalsnes, Olden, Flam (Aurlandsfjord) en Stavanger aan.

Doen:

         Struin over de vismarkt in Bergen, bezoek het meertje van Lungegaard en zie het huis van Edvard Grieg, de grootste Noorse componist. 

         Wandel rondom de Boya-gletsjer bij Olden, de grootste gletsjer van het Europese vasteland.

         Ervaar de grootsheid van een van de mooiste Noorse fjorden vanaf de Costa Fortuna: het Geirangerfjord met z’n watervallen zoals ‘De Syv Søstrene’ (De zeven zusters) en ‘Brudesløret’ (Bruidssluier). Geiranger staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

        Maak een spectaculaire treinreis over de Flam Railway richting de 93 meter hoge Kjofossen waterval.

         Dwaal door dynamische studentenstad Stavanger, eet er Smørrebrød voor de lunch en zie de bekende Lysefjord met de Preikestolen, een 600 meter hoge klif die recht vanuit de zee omhoog rijst

Diverse vertrekdata in juni, juli en augustus.

Meer informatie op: http://www.costacruises.nl/

Over Costa Cruises:
Al ruim 66 jaar varen de schepen van Costa Cruises (www.costacruises.nl) over de wereldzeeën en leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid en gastronomie, waarmee ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning worden aangeboden. De vloot is de grootste van Europa en bestaat uit 15  schepen varend onder Italiaanse vlag.