Cruisen in Noord-Europa – de keuze is eindeloos

5 oktober 2017

Oktober is Plan a Cruise Maand – een wereldwijde actiemaand opgezet door Cruise Lines International Association (CLIA), de branche-organisatie voor de cruise-industrie. CLIA zet daarom deze maand de in Nederland populairste vaargebieden in het spotlicht. Te beginnen met Noord-Europa.

Machtige Noorse fjorden, walvisspotten in IJsland, een balletvoorstelling in St. Petersburg, mysterieuze kastelen in de Schotse Hooglanden. Een kleine greep uit de ervaringen die een cruise in Noord-Europa voor de reiziger in petto heeft.

Natuur, cultuur of actief
Overboord met het vooroordeel ‘vast te zitten’ op een cruiseschip. Voor elk type reiziger is er een Noord-Europa cruise. De cultuurliefhebber bezoekt met een Baltische Zee cruise prachtige steden als Tallinn, Helsinki en St. Petersburg. Bij Noorse fjorden cruises is de focus natuur: denk aan een wandeling over de Boya gletsjer, de grootste gletsjer van het Europese vasteland of maak de beroemde treinreis met Flam Railwat naar de 93 meter hoge Kjofossen waterval. Langere cruises combineren vaak bestemmingen als Schotland, de Faeröer-eilanden, Shetland eilanden of IJsland. Er zijn meerdere rederijen met aanbod in Noord-Europa. Relaxt inschepen in Amsterdam of Rotterdam behoort ook tot de mogelijkheden.

Op zoek naar meer informatie en cruise inspiratie? Bezoek het jaarlijkse cruise event op 21 en 22 oktober in de Passenger Terminal Amsterdam. Kijk op www.cruise-event.nl.

Volg CLIA op Facebook: https://www.facebook.com/CLIAEurope/