Cruisepassagiers kunnen vanaf 2010 eco excursies boeken

27 oktober 2009

Cruisepassagiers kunnen vanaf 2010 eco excursies boeken

In 2010 biedt Costa Cruises op vele van de ruim 250 bestemmingen eco-toerisme excursies aan. Deze ontzien het milieu en creëren economisch voordeel voor de lokale gemeenschap.

Een groot voordeel van het maken van een cruise is de mogelijkheid om op relaxte wijze veel bestemmingen te bezoeken. Veel cruisepassagiers gaan er individueel op uit maar de keuze uit excursies is ook enorm. In 2010 wordt daaraan de mogelijkheid van eco excursies aan toegevoegd. Maar liefst 240 van de 1100 verschillende excursies die Costa op al haar bestemmingen aanbiedt, hebben bijzondere ecotoeristische waarde. Het zijn excursies naar bijzondere en/of beschermde natuurgebieden met een beperkte impact op het ecosysteem of tochten in ontwikkelingsgebieden die het welzijn van de plaatselijke bevolking niet alleen beschermen maar ook trachten te verbeteren.

In elke regio die Costa bezoekt worden deze excursies aangeboden en bestaan vaak uit tours naar eco-parken en natuurreservaten. Een voorbeeld is een reis naar de Mekong Delta in Ho Chi Minh City, dat de gasten naar een coconut candy workshop brengt om te zien hoe deze lokale specialiteit wordt gemaakt. In Finland is net ten westen van de Noordkaap de beroemde vogelkolonie van Gjesvaer te zien . Tijdens een tocht in Komodo National Park, hebben de gasten de gasten de gelegenheid om de wereldberoemde komododraak (varaan) in zijn natuurlijke leefomgeving te aanschouwen.
Alle excursies kunnen aan boord worden geboekt of vooraf op www.costacruises.com . CostaClubleden ontvangen korting.
Meer informatie over Costa op www.costacruises.nl