Culinair cruisen: kies uit de beste keukens op zee

3 oktober 2016

Uit eten gaan is altijd een goed idee. Maar, welke keuken kies je: wordt het Japans, Italiaans of fusion? Met een cruisevakantie schuif je aan waar je maar wilt en reis je dagelijks langs wereldkeukens terwijl je vaart langs Cinque Terre, Marseille en Mallorca.

Zo heeft het vlaggenschip van Costa Cruises, de Costa Diadema, maar liefst elf bars en zeven restaurants met tafels gedekt naar Italiaanse snit. Hier eet je iedere dag iets anders: van klassiek Italiaans, de enige echte pizza Napolitana tot healthy Mediterrane cuisine.

Klassiek Italiaans
Op de Costa Diadema is uit eten gaan in drie restaurants bij de cruiseprijs inbegrepen: bij Adularia, Fiorentino en de Corona Blu. Deze restaurants serveren klassieke Italiaanse gerechten, van salades met buffelmozzarella en proscuitto, soepen, pasta’s, vis tot risotto. Uiteraard ontbreekt een goede wijnkaart niet. Aan boord zijn ruim 80 Italiaanse topwijnen om uit te kiezen, de wijnbar, Vinoteca Gran Duca di Toscane, is daarvoor de uitgelezen plek.

Japanse wok
Liever Oosterse smaken? Kan ook. Bij Tavola Teppanyaki, een restaurant in Japanse stijl met gerechten die ter plekke bereid en gegrild en gewokt worden door de Japanse chef-kok. Naast vis, vlees, veel verse groenten en rijst on the side. Blus het daarna af met een biertje in de ‘Birreria’.

Fine dining voor foodies
De volgende dag start je met een aperitief in Bar Bollicine met DOC en DOCG Prosecco van de beste Italiaanse merken. Als opmaat naar een avond à la carte bij Club Diadema. Denk: fine dining in een elegant interieur, witgedekte tafels, vazen met verse rozen en een open keuken waar je de chefs aan het werk ziet. Het restaurant serveert moderne Italiaanse gerechten met fusion-elementen: van een Ceasar salade met kreeft tot risotto met peren.

Healthy Mediterrane cuisine
Bij de Samsara Spa, verdeeld over drie dekken van Costa Diadema, hoort een gelijknamig specialiteitenrestaurant dat focust op licht, gevarieerd en gezond eten. Veel salades, vis en seafood op het menu. Het interieur is rustig, van een klassieke eenvoud, de tafels witgedekt.

Pizza van de pizzaioli en gelato
Altijd een schot in de roos is de Piazza Pizza. Een heel plein met de beste pizza’s uit het land van de laars. De pizza’s worden ter plekke door een pizzaioli (pizzamaker) bereid en zijn net zo knapperig als je verwacht. Het lekkerste toetje? Echt Italiaans ijs van de ‘Gelateria Amarillo’. Kies uit 18 ijssmaken of ga voor de macarons van Luigi Biasetto, Maìtre Patissier Chocolatier.

Cruises zijn altijd volpension, alleen voor dranken moet betaald worden en de specialiteiten- en à la carte restaurants rekenen vaak een toeslag.

Meer informatie: www.costacruises.nl