De bezuinigingsmaatregelen van Skyscanner

26 april 2012

Met de val van het kabinet tast Nederland weer in het duister als het gaat om bezuinigingen. Skyscanner biedt uitkomst, want deze vliegticketzoekmachine bespaart tijd en geld. In een oogwenk een overzicht van alle bestemmingen onder de € 100 – Hierbij de top 5.

Uit een eerdere poll van Skyscanner bleek dat 22% van de respondenten dit jaar moet bezuinigen op de vakantie. Skyscanner heeft daar een truc voor, namelijk de handige zoekfuncties. Er kan bijvoorbeeld gezocht worden op goedkoopste bestemming door bij de eindbestemming ‘overal’ aan te geven. Wanneer de datum niet belangrijk is, kan ook over een week, maand of zelfs het hele jaar naar de goedkoopste periode voor een bestemming worden gezocht. De zoekmachine vergelijkt tarieven van vliegtuigmaatschappijen én ticketwebsites zodat niet alleen geld maar ook kostbare tijd bespaard wordt.

Zo is in een handomdraai een overzicht te krijgen van de goedkoopste vliegtickets. Skyscanner selecteerde alvast de top 5:

1. Londen voor €35,-
Londen is een winkelparadijs. Waar bespaard wordt op de vlucht kan het geld weer worden uitgegeven in de vele winkeltjes die deze stad rijk is. Verder is Londen in 2012 de stad waar de Olympische Spelen plaats gaan vinden. Bezoek het Olympische park in Oost-Londen om te zien waar het dit jaar allemaal gebeurt op sportief gebied.

2. Rome voor €52,-
Rome is de stad van de Romeinse geschiedenis. Historie en romantiek gaan hier heel goed samen. Lekker uit eten met uitzicht op het Vaticaan, de prachtige kerken bezichtigen die deze stad rijk is of even terug gaan in de tijd en een bezoek brengen aan het welbekende Colosseum, de arena van de Gladiatoren.

3. Berlijn voor €60,-
De hoofdstad van Duitsland staat symbool voor jeugd, cultuur, wetenschap, vernieuwing en hereniging. Het is een van de grootste steden van Europa met 3,4 miljoen inwoners. In Berlijn zijn veel oude gebouwen en nieuwe ideeën met elkaar herenigd. Het is misschien wel de meest groene hoofdstad van Europa, want er zijn ook straten met bomen, bossen, natuurgebieden en meren in en rond Berlijn.

4. Barcelona voor €63,-
Wandelen op de Ramblas, een kijkje nemen in één van de beroemdste basilieken van Europa, de Sagrada Familia of het indrukwekkende Park Güell van Gaudí bezichtigen. Barcelona is in het bezit van een prachtige architectuur maar heeft ook een strand om lekker bij te komen en veel gezellige terrasjes om optimaal te genieten van deze Spaanse stad. 

5. Istanbul voor €85,-
Istanbul, de stad waar alle culturen samen komen. Deze stad behoort al jaren tot de grootste en indrukwekkendste steden op aarde. Het ligt precies op de grens tussen Azië en Europa en heeft dus ook twee kanten, de Aziatische kant en de Europese kant. Deze twee kanten worden gescheiden door de rivier de Bosporus. Tips zijn het Topkapi paleis, de Blauwe Moskee en de Grote Bazaar.

Bovenstaande prijzen zijn het resultaat van een zoekopdracht geplaatst op 25 april over het gehele jaar vanuit Nederland naar ‘Overal’. Natuurlijk kan er ook specifiek op datum worden gezocht of op de gewenste bestemming om te zien wanneer de vliegtickets het goedkoopst zijn. Terwijl de discussie in de Tweede Kamer over bezuinigingsmaatregelen in volle gang is, geeft Skyscanner alvast het goede voorbeeld.

Volg Skyscanner op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl)