De Nederlandse vliegreistrends van 2013

13 januari 2014

Turkije is de grote winnaar van 2013. Dit is een van de conclusies van reiszoekmachine Skyscanner na analyse van de vliegreistrends van Nederlanders reizigers in 2013.

Waar Turkije in 2012 nog niet in de top drie voorkwam, is dat in 2013 wel het geval. Spanje staat nog steeds op nummer 1, maar wordt op de voet gevolgd door Turkije. Op de derde plek staat Groot-Brittannië. De meest populaire steden in 2013 waren Londen, Bangkok en Istanbul.

Een opvallende opkomende bestemming is Myanmar, het voormalige Birma. Op de tweede plek staat Armenië en op de derde plek staat Kaapverdië. Opkomende steden zijn Fes (Marokko), Yangon (Myanmar) en Clermont-Ferrand (Frankrijk).

Waar in 2012 Spanje nog de meest geliefde bestemming was voor gezinnen, is die plek nu overgenomen door Turkije. Spanje staat op een tweede plek gevolgd door Marokko. Koppels gingen in 2013 het liefst naar Spanje, Groot-Brittannië en Italië. Wat de steden betreft waren Istanbul, Bangkok en Nador (Marokko) het meest geliefd onder de gezinnen. Koppels kozen voor Bangkok, Londen en Barcelona.

Spanje staat ook op nummer 1 als meest populaire zomerbestemming, gevolgd door Turkije en de Verenigde Staten. De populairste steden in de zomer zijn Bangkok, Londen en Istanbul.

De top drie voor de winterbestemmingen ziet er iets anders uit. Hier voert Groot-Brittannië de lijst aan gevolgd door Spanje en Thailand. Populaire steden in de winter van 2013 waren Londen, Bangkok en Istanbul.

Over Skyscanner
• Skyscanner is een toonaangevende wereldwijde reiszoekmachine en biedt een zeer uitgebreide, gratis vluchtzoekservice evenals direct online vergelijkingen voor hotels en autoverhuur.
• Opgericht in 2003, ontvangt Skyscanner meer dan 25 miljoen unieke bezoekers per maand.
• Skyscanner is wereldwijd geoptimaliseerd en is beschikbaar in 30 talen.
• De hoog gewaardeerde gratis mobiele apps van Skyscanner zijn beschikbaar op de iPhone, iPad, Android, Windows Phone, BlackBerry en Windows 8 -apparaten en zijn meer dan 25 miljoen keer gedownload.
• Het particuliere bedrijf telt ruim 250 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Edinburgh met regionale kantoren in Singapore, Beijing, Barcelona en Miami.

Volg Skyscanner op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl (http://www.twitter.com/skyscanner_nl>)