De verborgen parels van Noordoost-Frankrijk

17 april 2019

Ga buiten de gebaande paden en ontdek het onbekende van de Champagne, Vogezen, Elzas en Ardennen in Noordoost-Frankrijk. Aanschouw bijzondere stad- en landvormen die je nergens anders vindt, bezoek de eeuwenoude kasteelruïne in Frankrijks meest sprookjesachtige dorp en stap eens in een luchtballon die niet voortbeweegt. Lees meer over de hidden gems die consumenten bij een volgend bezoek zeker niet mogen missen!

Ballon captif
Ooit een ballonvaart gemaakt waarbij je niet voortbewoog? Ervaar een nieuwe manier van sightseeing in Epernay, de hoofdstad van de champagne. Op een hoogte van 150 meter zweef je boven de stad. Met een fototoestel in de ene hand en een glas champagne in de andere. In de 15-minuten durende ‘vlucht’ kijk je uit op de Avenue de Champagne, met alle bekende Champagnehuizen zoals dat van Moët & Chandon.

Lac de Pierre Percée
In de Vogezen ligt Lac de Pierre Percée. Het meer is ongekend vanwege zijn esdoornbladvorm, omgeven door 32 kilometer aan beboste oevers. Waterratten, adventure seekers en natuurliefhebbers kunnen hier hun geluk niet op. Een gedeelte van het meer is omgetoverd tot een avonturenpark en biedt sensatie voor de hele familie. Van bungeejumpen, mountainbiken door de dennenbossen, suppen langs de oevers tot 800 meter afdalen over het meer met Le Tyrolcable. En vergeet je camera niet tijdens de wandeling, want het bosgebied leent zich uitstekend voor het spotten van wild.

Kaysersberg
Met zijn gekleurde vakwerkhuisjes, grote bloembakken, smalle steegjes en sfeervolle restaurantjes, heeft Kaysersberg al vele harten veroverd. Het knusse dorp in de Elzas is uitgeroepen tot het favoriete dorp van de Fransen. Op de top van de heuvel staat het middeleeuwse fort Château de Kaysersberg. Het fort kijkt uit over het sprookjesachtige dorp en wandelend door de oude ruïnegangen waan je jezelf echt even terug in de tijd. Laat tot slot je innerlijke Hans of Grietje tot leven komen en lik je (chocolade)vingers af in de oude chocoladefabriek.

Rocroi
Het oude vestingstadje Rocroi in de Franse Ardennen is de droomstad voor architectuurliefhebbers. De tien straatjes lopen symmetrisch naar het centrale plein en creëren samen de perfecte stervorm. De vestingstad is zo bijzonder omdat het één van de twee Europese steden is, die hun oorspronkelijke stervormige stadsplanning hebben behouden. Wandel tijdens je bezoek langs de beschermwallen, imposante gebouwen met metersdikke muren, bastions en de markante houten markthal op het plein, die herinneren aan het militaire verleden van de stad.

Wist je dat de regio’s Champagne-Ardenne, Alsace en Lorraine nu samen Grand Est genoemd worden?