Delta Air Lines bestelt dertig A321neo vliegtuigen bij Airbus

27 augustus 2021

Delta Air Lines blijft haar vloot vernieuwen en upgraden met de bestelling van dertig extra Airbus A321neo vliegtuigen. Eerder bestelde de luchtvaartmaatschappij al 125 van deze toestellen, waardoor het totaal nu op 155 A321neo’s komt. Met deze investering versterkt Delta haar positie als toonaangevende luchtvaartmaatschappij.

Delta verwacht dat de eerste A321neo’s in de eerste helft van 2022 geleverd worden. De ultramoderne A321neo is Delta’s meest brandstofefficiënte ‘narrowbody’ vliegtuig. De toestellen beschikken over 194 zitplaatsen, waarvan 20 in de First Class, 42 in Comfort+ en 132 in de Main Cabin. De toestellen worden ingezet op het uitgebreide binnenlandse netwerk.

“Met het toevoegen van deze vliegtuigen versnellen we de vernieuwing van onze vloot,“ aldus Mahendra Nair, Delta’s S.V.P. – Fleet and TechOps Supply Chain.

Een groot deel van de A321neo’s wordt geleverd vanuit de Airbus U.S. Manufacturing Facility in Mobile, Alabama. Delta heeft sinds 2016 al 87 in de Verenigde Staten geproduceerde Airbus-vliegtuigen in ontvangst genomen.

Het comfortabele interieur van de toestellen is voorzien van een nieuw ontwerp van de First Class stoelen. Zo zijn er grotere en stevigere tafels geplaatst en is er meer opbergruimte voor persoonlijke spullen. Verder kunnen alle passagiers gebruik maken van Delta’s In-Flight Entertainment systeem, Delta Flight Products, ruime bagagebakken, WiFi en oplaadpunten. De toestellen hebben een hypermodern luchtverversingssysteem.