Delta Air Lines breidt het aantal vluchten komende zomer verder uit

9 november 2021

Op de dag dat de VS de grenzen voor Europese bezoekers heeft heropend, kondigt Delta voor zomerseizoen ’22 meer bestemmingen en meer vluchten tussen Europa en de VS aan. Daarnaast is voor het eerst op elke trans-Atlantische vlucht Delta Premium Select beschikbaar.

Als grootste trans-Atlantische luchtvaartmaatschappij naar New York-JFK en Boston, verhoogt Delta de capaciteit tussen de Verenigde staten en Europa met 90% ten opzichte van afgelopen zomer. In totaal is de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij van plan om tot 73 dagelijkse vluchten uit te voeren vanuit 10 Amerikaanse hubs naar 25 steden, inclusief Amsterdam. De vluchten worden uitgevoerd in samenwerking met Delta’s partners Air France, KLM en Virgin Atlantic. Voor het eerst sinds het debuut van Delta Premium Select in 2017 is deze comfortabele reisklasse nu op elke vlucht vanuit Europa te boeken.

“We focussen op het terugbrengen van de routes en bestemmingen waar onze klanten van houden, zodat ze snel en simpel toegang hebben tot een groot netwerk in zowel Europa als de Verenigde Staten”, zegt Joe Esposito, Delta’s S.V.P. – Netwerkplanning. “Met het opheffen van de beperkingen voor en naar de VS, plus stijgende vaccinatiegraden en de grote uitgestelde vraag, zal het reizen naar Europa naar verwachting volgende zomer toenemen – en Delta-reizigers zullen zeker genieten van elk moment van de reis.”

Meer vluchten naar belangrijke hubs
De komende maanden verhoogt Delta de capaciteit tussen de VS en Europa met meer vliegfrequenties, de terugkeer van routes en met gemoderniseerde en geüpgradede vliegtuigen. Vanuit New York JFK zal Delta 29 dagelijkse vluchten naar 23 Europese bestemmingen uitvoeren. Tussen Amsterdam en New York JFK wordt in zomer ’22 weer twee keer per dag gevlogen. Ook Delta’s hub in Boston wordt weer drukker met 10 dagelijkse vluchten naar negen Europese bestemmingen. De route naar Amsterdam zal uitgevoerd worden met een Airbus A330-300. Delta’s homebase Atlanta breidt uit naar 18 dagelijkse vluchten naar 14 trans-Atlantische bestemmingen, waarbij de vluchtfrequentie naar Amsterdam uitgebreid wordt naar drie keer per dag. De verbinding tussen Amsterdam en Portland wordt vanaf begin mei weer hersteld.

In totaal staan komend zomerseizoen vanuit Amsterdam 117 vluchten per week gepland naar de bestemmingen Atlanta, Boston, Detroit, New York JFK, Minneapolis, Portland, Salt Lake City en Seattle.

Premium leisure travel van start in 2022
Delta profiteerde van het herstel om zijn Airbus A330*- en Boeing 767-300-vloot te upgraden en uit te rusten met de Delta Premium Select-cabine, die voorheen gericht was op trans-Pacific langeafstandsmarkten. Beide vloottypes gaan ook extra upgrades krijgen, zoals vernieuwde toiletten en nieuwe led-cabineverlichting. Met deze vlootvernieuwing biedt elke vlucht vanuit Europa komende zomer een consistente ervaring aan boord met een keuze uit vier klasses: Delta One of Delta One Suites, Delta Premium Select, Comfort+ en Main Cabin.

Delta Premium Select omvat meer ruimte om te ontspannen met een bredere zitting, diepere rugleuning en een verstelbare voeten- en beensteun. Reizigers zullen genieten van Delta’s best-in-class rugleuningentertainment met grotere schermen, terwijl ze hun eigen apparaten van stroom voorzien met stroom met de USB-poorten in de stoel. Ze ontvangen ook een amenitykit, headsets met noise cancelling en een deken en kussen om uitgerust en verfrist op hun bestemming aan te komen.

Verbeterde digitale tools om de reis te beheren
Het plannen van een internationale reis vereist tegenwoordig meer stappen, maar Delta levert nieuwe digitale en gepersonaliseerde oplossingen. Nu de VS op 8 november heropent voor gevaccineerde internationale reizigers, vereenvoudigt Delta de gezondheids- en andere toegangsvereisten tijdens het instappen, inchecken en daarna op delta.com. Op de meeste routes naar de VS kunnen Delta-reizigers ook hun vaccinatiecertificaat en negatieve COVID-19-testresultaten verifiëren met Delta FlyReady. Daarnaast vernieuwt Delta zijn Delta Discover Map, zodat reizigers gemakkelijk bestemmingen kunnen filteren op basis van vaccinatiestatus. De Fly Delta-app is de ultieme reisgenoot met een nieuwe reiservaring, zelfbedieningsverbeteringen en meer.

Delta geeft reizigers meer redenen om zich te verheugen op de terugkeer van het reizen, zoals het doorkruisen van de luchthaven zonder het aanraken van devices, nieuwe op het seizoen geïnspireerde dranken, nieuwe menu’s van toprestaurants en meer bestemmingen om vooruit te plannen.

* Delta’s A330-900neo vloot was al voorzien van Delta Premium Select