Delta Air Lines voorbereid op veilig vervoer van COVID-19 vaccins

7 december 2020

Delta Air Lines voorbereid op veilig vervoer van COVID-19 vaccins

Onder supervisie van medische en farmaceutische experts heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines een vaccindistributieplan ontworpen. Gedurende de zomer en herfst zijn al succesvol testvaccins verstuurd en de luchtvaartmaatschappij staat klaar om de vaccins over de hele wereld te distribueren.

Delta heeft uitgebreide ervaring in het verzenden van vaccins en was de eerste Amerikaanse passagiersluchtvaartmaatschappij die het IATA Center of Excellence for Independent Validators (CEIV) Pharma Logistics Certification ontving. Delta biedt al vier op maat gemaakte farmaceutische verzendopties die voldoen aan specifieke temperatuurvereisten voor vaccins die integriteit gedurende de hele reis garanderen.

Ook de partnerluchtvaartmaatschappijen zijn gecertificeerd om vaccins en farmaceutische producten te vervoeren. Zo werkt Delta o.a. nauw samen met Air France KLM Martinair Cargo door middel van op elkaar afgestemde producten en biedt daarmee end-to-end compliance en zekerheid.

Voorlopersrol Delta tijdens de pandemie
Tevens maakte Delta bekend op 15 december te starten met het vragen aan reizigers informatie te delen (op vrijwillige basis) om bron- en contactonderzoek te ondersteunen. Delta werkt samen met de Centers for Disease Control and Prevention (CDC- Amerikaanse equivalent van RIVM)) om internationale klanten op de hoogte te houden van mogelijke COVID-19-blootstelling. Vorige week lanceerde Delta een uniek trans-Atlantisch COVID-19 testprogramma tussen Atlanta en Rome. Onder voorbehoud van een recent decreet van de Italiaanse regering, krijgen deelnemende Delta-passagiers bij aankomst vrijstelling van quarantainebeperkingen. Ook deze pilot maakt onderdeel van cruciale stappen om internationaal reizen veilig te hervatten. Daarnaast houdt Delta, als onderdeel van de uit meer dan 100 maatregelen bestaande Delta Care Standard, nog tot 30 maart 2021 de middenstoelen vrij waardoor ook aan boord afstand kan worden gehouden.