Delta en KLM opnieuw rechtstreeks naar Las Vegas

10 juli 2018

Delta Air Lines en partner KLM zullen in januari 2019 speciale non-stop vluchten tussen Schiphol en Las Vegas verzorgen om in te spelen op de populariteit van de jaarlijkse “Consumer Electronics Show” (CES).

Voor het tweede opeenvolgende jaar verzorgen de partner-airlines deze directe verbinding naar ’s werelds grootste technologie-evenement. Ook consumenten die vanuit andere bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika naar de CES reizen profiteren van deze directe non-stop vluchten via een gemakkelijke overstap op Schiphol.

“CES is het grootste innovatie-evenement ter wereld en we maken het de duizenden Tech-consumenten overal ter wereld met deze non-stop vluchten erg gemakkelijk om elkaar te ontmoeten in Las Vegas”, zegt Dwight James, Delta’s senior vice president Transatlantic. “Het is opnieuw een voorbeeld hoe ons partnerschap met KLM en ons netwerk vanaf Schiphol passagiers van waar ook ter wereld de juiste connectiviteit bieden.”

Delta’s eigen focus op technologie leidde eerder dit jaar al tot de uitverkiezing “Fast Company’s Most Innovative Companies Worldwide”. Delta werd geprezen voor haar innovaties in luchthaven-dienstverlening, waaronder de introductie van een innovatieve bagage volgapplicatie via de Fly Delta App.
Dit heeft inmiddels de weg vrij gemaakt voor een sectorbreed IATA mandaat om wereldwijd RFID (radio frequency identification) bag tracking-technologie te introduceren. Inmiddels startte de luchtvaartmaatschappij een pilot op haar Amerikaanse hubs, waarbij processen door biometrische technologie sneller en doelmatiger worden.

Ook aan boord heeft Delta veel aandacht voor technologie. De airline exploiteert ‘s wereld grootste luchtvloot met AVOD-entertainment (audio video on demand) in elke stoel en met keuze uit duizenden uren aan gratis content. Reizigers profiteren aan boord ook van Wi-Fi en gratis berichtenverkeer via de smartphone.

Delta’s non-stop vluchten naar Las Vegas worden op 6,7 en 12 januari 2019 uitgevoerd met een 293 stoelen tellende Airbus A330-300. KLM zal op 6 en 7 januari een Boeing 747-400 met 408 stoelen inzetten. Reizigers kunnen aan boord – vanzelfsprekend – genieten van de laatste films, TV-programma’s, games en ander entertainment.

Consumenten kunnen de speciale vluchten boeken via de websites van Delta en KLM of via reisbureau of reisorganisatie.