Delta in eerste kwartaal 2019 opnieuw winstgevend

11 april 2019

Schiphol, 11 april 2019. Delta Air Lines maakt over het eerste kwartaal van 2019 een bruto winst bekend van $ 946 miljoen. De nettowinst bedraagt $730 miljoen bij een omzet van $ 10,5 miljard. Na correctie komen de winstcijfers uit op $ 832 miljoen bruto en $ 639 miljoen na belastingen. Op basis van de op 10 april bekend gemaakte kwartaalresultaten heeft Delta de verwachtingen voor het tweede kwartaal naar boven bijgesteld.

Financiële kerncijfers kwartaal januari-maart
– Gecorrigeerde winst per aandeel $ 0,96 (+28%)
– Gecorrigeerde omzet $ 10,4 miljoen (+7,5%)
– Omzetgroei per ticket 2,4%
– Niet-brandstofkosten (CASM-Ex) -0,2%
– Vrachtomzet -5%
– Operationele kasstroom $ 2,0 miljard
– $ 1,3 miljard aan investeringen in de vloot (aankoop en modernisering)
– Kwartaaldividend aan aandeelhouders $ 223 miljoen
– Terugkoop aandelen voor $ 1,3 miljard

Ed Bastian, Chief Executive Officer Delta Air Lines, zegt: “Delta begint in 2019 met een solide start. Onze prestaties in maart zijn te danken aan de sterke merkvoorkeur, onze ongeëvenaarde concurrentievoordelen en, het allerbelangrijkste, de Delta-medewerkers die dagelijks streven naar de beste reiservaringen voor onze passagiers. Ik ben verheugd om hun inspanningen te honoreren met $ 220 miljoen aan winstdeling”. Voor het tweede kwartaal rekent Delta op een omzetgroei met 6-8%.

Financieel Directeur Delta, Paul Jacobson, zegt: “De operationele cashflow in maart is verbeterd door de omzetgroei, de sterke kostenbeheersing en daardoor margetoename. Dankzij onze kasstroom kunnen we herinvesteren in groei op lange termijn, terwijl we onze balans tussen investeringen en dividend kunnen waarborgen.”

Delta Air Lines realiseerde ook in het afgelopen kwartaal uitmuntende cijfers voor vluchtuitvoering en met 69 dagen zonder enige vluchtuitval. De airline verlengde de succesvolle samenwerking met American Express en introduceerde de state-of—the-art Airbus A220 op de route NT La Guardia – Dallas/Ft Worth.