Dit zijn de bij toeristen populairste Nederlandse attracties in 2022 volgens Tiqets

7 december 2022

Attracties en musea in Nederland hebben in 2022 een enorme inhaalslag gemaakt, mede dankzij het volgens CBS recordaantal buitenlandse bezoekers afgelopen zomer. Ticketplatform Tiqets maakte een overzicht van de bij buitenlandse toeristen tien populairste attracties in Nederland in 2022.

  1. 1. Keukenhof
  2. 2. Van Gogh Museum
  3. 3. Rijksmuseum
  4. 4. Canalcruise Amsterdam
  5. 5. City tour Amsterdam met Audio Guide App
  6. 6. Floriade Expo
  7. 7. Moco Museum
  8. 8. Martinitoren
  9. 9. Heineken Experience
  10. 10. NEMO Science Museum

Per nationaliteit zijn er interessante verschillen te zien qua voorkeur voor type attracties:

Keukenhof
Na twee jaar afwezigheid beleefde Keukenhof dit jaar een geweldige comeback. De meeste buitenlandse bezoekers komen uit Duitsland en die kochten massaal een kaartje voor Keukenhof. Ook bij bezoekers uit België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië en de Verenigde Staten was Keukenhof favoriet. Ook uit het succes van Keukenhof blijkt dat het toerisme in 2022 een ongekend herstel laat zien. 

Keukenhof

Floriade
De wereldtuinbouwtentoonstelling die één keer per tien jaar wordt gehouden, kampte met tegenvallende bezoekersaantallen. Opvallend is dat Floriade Expo bij Tiqets, naast Nederlandse bezoekers, wel goed geboekt werd door bezoekers uit de naaste buurlanden. Bij onze oosterburen was de interesse het grootst en werd Floriade Expo na Keukenhof via Tiqets het meest verkocht, bij de Belgen komt Floriade op de derde plaats. Verder komt bij geen een andere nationaliteit Floriade voor in de top tien. 

Floriade

Kunstmusea
Fransen, Spanjaarden en Italianen kiezen na Keukenhof het meest voor een van de grote kunstmusea. Na Keukenhof is het Van Goghmuseum de grootste trekpleister voor de Fransen. Engelsen, Spanjaarden en Italianen gaven, ook weer na Keukenhof, de voorkeur aan het Rijksmuseum. Bij Duitse bezoekers komt het Rijksmuseum op een vierde plek. Bij de Belgische toerist komt het Van Goghmuseum en Rijksmuseum op een respectievelijke zevende en achtste plaats.

Rijksmuseum

Rondvaaren en attracties
Een rondvaart door de Amsterdamse grachten valt bij elke nationaliteit goed in de smaak. Onder de Nederlandse attracties zijn er dan wel weer grote verschillen per nationaliteit. Zo staat Toverland bij de Belgische bezoekers op een tweede plaats, waarbij de ligging net over de grens meehelpt. Efteling is met een vierde plaats bij Spanjaarden opvallend populair, maar ook Duitsers weten het park te vinden. Heineken Experience komt alleen voor in de top tien lijstjes van de Britten en Italianen.

Canal cruise