Domincaans droomeiland weer vijf jaar exclusief voor Costa gasten

27 oktober 2009

Domincaans droomeiland weer vijf jaar exclusief voor Costa gasten

Op 21 oktober jl. besloot de regering van de Domincaanse Republiek de concessie van Costa Cruises voor het exclusieve gebruik van het tropische Isla Catalina te verlengen.

Dankzij de verlenging kunnen gasten van Costa Cruises weer vijf jaar gebruik maken van het privé strand op dit droomeiland dat vlak voor de kust ligt bij La Romana. Het nauwelijks 10 km² grote eiland is in 1494 door Christopher Columbus ontdekt. De poederwitte stranden gelden als de mooiste van de Caribbean. Dankzij het kristalheldere water is het een paradijs voor duikers. Het gehele eiland is een natuurreservaat. Catalina eiland is een stopover in het wintervaarschema van de Costa Mediterrenea. Dit schip vertrekt elke zaterdag vanuit Guadeloupe langs verschillende Caribische paradijsjes en gaat elke dinsdag voor anker voor de kust van Isla Catalina. Met tenders (kleinere boten) worden de gasten naar het eiland gebracht.

De verlenging van de vergunning was mogelijk dankzij de inspanningen van Costa op het gebied van duurzaam toerisme. Costa speelt een actieve rol in het behoud en het schoonmaken van het strand, waar afval wordt gescheiden en gerecycled. Excursies worden uitgevoerd in overeenstemming met de principes van maatschappelijke betrokkenheid en milieuvriendelijkheid. De verlenging van de concessie bevestigt de betekenis van Costa Cruises voor het toerisme naar de Dominicaanse Republiek. Costa was een van de eerste organisaties die het toeristische potentieel zag en al sinds 1993 haar gasten hierheen brengt. Tevens hielp Costa mee aan de bouw van de cruiseterminal in La Romana, waar dan ook speciale privileges voor Costa gasten gelden. Afgelopen winter bezochten 60.000 Costa gasten de Dominicaanse Republiek.

Meer informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl