Doop Costa Fascinosa in Savona

28 november 2011

Costa Cruises, de nummer 1 cruisemaatschappij van Europa, kondigt de doop aan van het 16e schip van de vloot, de Costa Fascinosa, in Savona op 6 mei 2012.

De Palacrociere Cruiseterminal van Costa Cruises in Savona wordt op 6 mei 2012 het decor van de ongetwijfeld spectaculaire show rondom de doop van de Costa Fascinosa. Op dit moment wordt bij de scheepswerf van Fincantieri in Marghera het gloednieuwe schip ingericht. De Costa Fascinosa is een zusterschip van de Costa Favolosa, die deze zomer tijdens een ongekende show in Triëste werd gedoopt. De twee schepen bieden elk plaats aan 3800 gasten en zijn daarmee de grootste cruiseschepen varend onder de Italiaanse vlag.

Costa Cruises investeert ruim 510 miljoen euro in de bouw van de Costa Fascinosa. De vlootexpansie stopt niet met de Costa Fascinosa: in oktober 2014 levert Fincantieri een nieuw schip af die 4.929 gasten kan vervoeren. Si heeft Costa 10 schepen besteld bij Fincantieri waarmee een investering van meer dan 5 miljard euro is gemoeid.

Om het toegenomen aantal schepen en gasten te kunnen ontvangen, investeert Costa Cruises tevens in de groei van de Palacrociere cruiseterminal in Savona, die sinds 2003 geheel door Costa Cruises wordt geleid. In januari start de bouw van een tweede terminal waarin Costa Cruises 9 miljoen euro investeert. Het is een belangrijke investering voor Costa want in 2011 verwerkte de Palacrociere maar liefst 1 miljoen gasten, een groei van 35 procent ten opzichte van 2012. In 2012 doen 14 van de 16 schepen van Costa deze terminal een keer aan, in totaal 230 stops en meer dan een miljoen passagiers.

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl