Duizend-en-een nachten sprookje met Costa Cruises

26 oktober 2011

Costa Cruises, Europa’s marktleider, zet komende winter hun nieuwste, grootste en meest geavanceerde schip de Costa Favolosa in voor cruises vanuit Dubai in de Arabische golf.

De nummer 1 cruisemaatschappij van Europa begon in 2006 als eerste met cruises naar de Verenigde Arabische Emiraten en Oman. Vanaf het begin was dit een groot succes en aankomende winter wil Costa Cruises haar positie in deze regio verder versterken met de komst van het nieuwste schip, de Costa Favolosa. Zeer toepasselijk, want favolosa betekent fabelachtig, dat afgeleid is van favola, wat sprookje betekent.

Van 16 december 2011 t/m 6 april 2012 vaart de Costa Favolosa 8-daagse cruises in de exotische zeeën van de Arabische Golf met twee dagen in Dubai, een dag in Muscat (Oman), Fujairah (VAE), Abu Dhabi (VAE) en Khasab (Oman). De cruises eindigen weer met een overnachting in Dubai.

Deze vaarroute wordt ook wel de ‘juwelen van de Emiraten cruise’ genoemd omdat het doet denken aan het sprookje duizend-en-een nachten. De route biedt een prikkelende mix van verleden en toekomst, prachtige oases en indrukwekkende futuristische architectuur. De stop in Oman maakt het sprookje compleet met zijn torenhoge kliffen en diep blauwe zee.

Costa Favolosa
Dit schip is de grootste en nieuwste aanwinst van Costa Cruises en biedt plaats aan 3.800 passagiers. Het schip heeft de perfecte setting voor een sprookjesachtige vakantie. De grootste innovaties ten opzicht van de andere schepen zijn zes nieuwe veranda suites met ieder een eigen jacuzzi, een nieuwe entertainment ruimte met een 4D bioscoop en een Playstation World en er is een nieuw openlucht waterpark speciaal voor kinderen zodat ook zij zich niet hoeven te vervelen.

Daarnaast heeft de Favolosa een indrukwekkende Samsara Spa. Deze spa is een van de grootste spa’s ooit gebouwd op een cruiseschip en biedt 6000 m² aan wellness. Verder is er een gigantisch zwembad verspreid over 2 dekken en een 18 m² filmscherm voor de ultieme ontspanning. Voor de sensatiezoeker is er de Grand Prix simulator en ’s werelds meest geavanceerde golfsimulator. Voor de sportieve passagier is er ook een sportschool aan boord met de laatste technologische snufjes.

Na een dag vol indrukken is de culinaire ervaring aan boord een waar feest. Er is een à la carte restaurant, een wellness restaurant, een buffetrestaurant en een traditioneel Mediterraan restaurant.

Kortom, Costa Cruises biedt een sprookjes cruise aan die werkelijkheid wordt in het gebied van de duizend-en-een nachten.

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl